De man die genoemd wordt als de  leider van El Qaeda in Irak verklaarde plechtig dat zijn strijders nooit zouden rusten voor zij Jeruzalem bereikt en het Witte Huis verwoest hebben.
Op een geluidsband die beluisterd kan worden op een militante website, zei een man, voorgesteld als Aboe Hamza al-Moehajir, dat Al Qaeda 12.000 strijders in Irak paraat heeft.

Wij zullen onze Jihad pas stoppen als wij onder de olijfbomen van Roemieh zitten en het zwarte huis – het Witte Huis genoemd, hebben verwoest”, zei al-Moehajir.
Met de “olijfbomen van Roemieh” scheen hij de Olijfberg in Jeruzalem te bedoelen of het Christendom in het algemeen als voortzetting van het Romeinse Rijk.
Ook bekend staand als Aboe Ayyoeb al-Masri, werd al-Moehajir de leider van Al Qaeda na Aboe Moesab al-Zarqawi in juni door Amerikaanse soldaten gedood.

Hoewel de stem op het bandje zei dat de spreker al-Masri was, kon dit niet onafhankelijk geverifieerd worden.
Hij beschreef George W. Bush als “de meest stompzinnige president” in de geschiedenis van de Verenigde Staten, zocht contact met de Moslimwereld en zei dat zijn groep in Irak sneller op de overwinning afstevende dan verwacht.
De politiek van de Amerikaanse president had de militante groep in staat gesteld om haar doel te bereiken, namelijk het bevechten van meer Amerikanen, zei de leider van Al Qaeda.

“Wij roepen Bush, als vleugellamme eend op zich niet te haasten als hij  niet dezelfde weg wil gaan als zijn minister van Ddefensie”, zei hij, verwijzend naar het ontslag van Donald Rumsfeld, de Minister van Defensie  na de overwinning van de Democraten in de tussentijdse verkiezingen.
“Zij maken zich gereed om te vertrekken, omdat zij niet langer kunnen blijven,”zei de leider van Al Qaeda.
“Houd stand op het slagveld, lafaard,” riep hij de president van de VS toe.

Bron: FOXNEWS, Cairo, 11 november 2006