Ermelo – Anne van der Bijl heeft een nieuw boek geschreven met de titel Geheime Gelovigen. De inmiddels 80-jarige Van der Bijl is oprichter van Open Doors, de organisatie die opkomt voor christenen die worden vervolgd om hun geloof. Geheime Gelovigen is verhalend geschreven, meeslepend, een echte ‘doorlezer’.


Maar het is geheel gebaseerd op ware gebeurtenissen, en de personages bestaan echt of hebben echt bestaan. Het gaat over de lotgevallen van christenen in de Moslimwereld, waaronder moslims die zich van de islam tot het christendom bekeerd hebben, en over de mensen die hen helpen. Vanwege hun veiligheid zijn de namen en plaatsen veranderd. In het laatste deel van het boek doet Van der Bijl een dringend appèl op de lezer om op moslims niet te reageren met angst of vijandschap, maar met compassie en vergevingsgezindheid. Geheime Gelovigen wordt op 1 november in de IJsselhallen in Zwolle gepresenteerd tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag van Open Doors.

Tegelijk met het nieuwe boek van Anne van der Bijl lanceert Open Doors de campagne over Geheime Gelovigen. De komende jaren wil Open Doors veel aandacht schenken aan christenen in de Moslimwereld, waaronder christenen met een islamitische achtergrond, die dikwijls aan de ergste vervolgingen blootstaan. Maar ook de mensen die hen bijstaan lopen gevaar. Ook zij moeten alles in het geheim doen. Met de campagne wil Open Doors wereldwijd de aandacht vestigen op hun lot en door middel van acties hun lot verbeteren. Ook gebed voor, en praktische en geestelijke hulp aan vervolgde christenen in de Moslimwereld maakt deel uit van de campagne.