September vorig jaar werd Schwarzeneggers aanwezigheid tijdens een geheime bijeenkomst in Waddesdon Manor door het Britse dagblad The Times onthuld. Maar deze onthulling trok geen enkele aandacht, want niemand wist nog dat Schwarzenegger hoogstwaarschijnlijk de toekomstige gouverneur van Californië zou gaan worden.
Waddesdon Manor is gelegen ten zuiden van de Britse universiteitsstad Oxford. Slechts een enkele journalist is erin geslaagd foto’s van deze geheime bijeenkomst te nemen.

Het lijkt erop dat de kandidatuur van Schwarzenegger al ruim een jaar geleden is voorbereid door machtige financiers en politici en dat er door hen rekening mee werd gehouden dat hij wel eens de machtigste man van Californië zou kunnen worden.

Schwarzenegger werd door Warren Buffett uitgenodigd op het landgoed van Waddesdon Manor, dat in bezit is van Lord Jacob Rothschild.
Twee dagen lang waren de belangrijkste geldschieters van de politieke partijen in Amerika te gast bij de Rothschild bankier.
Niet alleen Buffett en Lord Rothschild waren aanwezig, maar ook James Wolfensohn, topman van de Wereldbank; Nick Oppenheimer, topman van het diamantkartel De Beers; Nokia baas Jorma Ollila; Paul Volcker, de voormalige president van de Federal Reserve Bank, hij is Bilderberger, lid van de Trilaterale Commissie en de Council on Foreign Relations. En dat alles toen er nog geen enkele sprake van was dat Schwarzenegger zich kandidaat zou stellen voor het gouverneurschap.

Twee andere, minder bekende personen die tijdens deze ontmoeting op Rothschilds landgoed aanwezig waren: David Frum en Harold Rhode.
Frum is speechwriter voor George Bush. Van hem is de term ‘as van het kwaad’ afkomstig. Nadat Frum werd ontslagen kwam hij terecht bij het American Enterprise Institute, een conservatieve denktank.
Harold Rhode is een van de belangrijkste adviseurs van Paul Wolfowitz, vice-minister van defensie. Rhode adviseert hem in belangrijke zaken met betrekking tot de islamitische wereld.

Volgens de San Francisco Chronicle van 23 juli jl. is op een andere geheime ontmoeting van politieke kopstukken in San Francisco, de zg. Bohemian Grove, ten noorden van San Francisco, het idee gerezen om Schwarzenegger aan de macht te helpen. Belangrijkste promotor van dit plan was George Shultz, de voormalig minister van buitenlandse zaken en topman van het Bechtel concern dat onlangs vette opdrachten heeft binnengehaald om in Irak aan de slag te gaan.
Volgens de San Francisco Chronicle was ook een van de belangrijkste adviseurs van Bush aanwezig: Karl Rove.

Warren Buffett, superinvesteerder en zilverspeculant, baas van Berkshire Hathaway, lid van het bestuur van Coca Cola, Gillette en de Washington Post Company, is inmiddels vice-voorzitter van het team dat Schwarzenegger heeft samengesteld voor economische vraagstukken.
Achter Buffett staat vice-president Cheney, die beiden zakelijke belangen hebben bij de exploitatie van een grote pijplijn dwars door Amerika. Deze pijplijn, de Northern Natural Gas System, was tot eind 2001 in het bezit van het frauderende bedrijf Enron, dat uiteindelijk failliet werd verklaard en dat tot zijn val geleid werd door Kenneth Lay. Daarna werd de pijplijn overgenomen door Buffett.
Maar Buffett is sinds 1999 ook eigenaar van NetJets dat privé-vliegtuigen verhuurt tezamen met  een reeks andere bedrijven. Hollywood filmster Schwarzenegger is aandeelhouder in dit bedrijf en heeft zeer goede en uitgebreide contacten in de zakenwereld.

Kenneth Lay, geldschieter van de Bush campagne, was tegelijkertijd bezig met een politieke campagne tegen de zittende gouverneur Davis. Twee jaar geleden in mei 2001, organiseerde Lay een geheime ontmoeting in het Peninsula Hotel in Beverly Hills met het doel een groep geldschieters te organiseren om Davis te discrediteren en uit het zadel te wippen. Volgens het goed geïnformeerde Amerikaanse weekblad Executive Intelligence Review waren aanwezig o.a. de burgemeester van Los Angeles; Michael Milken, superfraudeur in zg. junk bonds en Arnold Schwarzenegger!

Een maand voor deze geheime ontmoeting had Schwarzenegger een ontmoeting met Karl Rove op het Witte Huis. Rove is een van de belangrijkste adviseurs van George Bush, een man die achter de schermen werkt en nauwelijks bekend is. Volgens Rove was een kandidatuur van Schwarzenegger voor het ambt van gouverneur van Californië ‘really, really, really nice’. Schwarzenegger als marionet van het Bush apparaat?

Waddesdon Manor, werd opgericht door Baron Ferdinand de Rothschild rond 1874. Hij liet een kasteel in Renaissance-stijl bouwen en verzamelde alle mogelijke kunst vanuit heel Europa. Er is een bibliotheek, een wijnkelder, een volière en een grote verzameling kunstschatten die de diverse Rothschilds gedurende vele decennia hebben vergaard.