De Bilderbergconferentie die elk jaar op een geheim gehouden locatie wordt georganiseerd, vindt dit jaar plaats even buiten de Canadese stad Toronto.
Vanaf donderdag 30 mei tot zondag 2 juni as. komen er wederom meer dan honderd politici, diplomaten, bankdirecteuren en captains of industry uit Europa en Amerika te zamen.
Deze Bilderberg conferentie vindt plaats op een landgoed in de buitenwijk van King City, een paar kilometer van Toronto. Het landgoed is bezit van de Canadian Imperial Bank of Commerce, een van de grootste banken in Canada.

Verwacht wordt dat ‘stamgasten’ zoals koningin Beatrix, de Amerikaanse ex-minister van buitenlandse zaken Henry Kissinger, de superbankier David Rockefeller en de mediagigant Giovanni Agnelli, evenals voorgaande jaren, van de partij zullen zijn.

Hoogstwaarschijnlijk zal ook Conrad Black op de conferentie aanwezig zijn. Black is een van de mediatycoons in Canada, hij is hoofd van de Hollinger Corporation, een enorm uitgeverssyndicaat dat bijna tweehonderd dag-en weekbladen wereldwijd in handen heeft, waaronder de Sunday Telegraph en The Jerusalem Post.
In het bestuur van de Hollinger Corporation zitten onder andere Margareth Thatcher, Henry Kissinger, voormalig Fiat directeur Agnelli, ex-directeur van de Amerikaan­se centrale bank Paul Volcker en ex-topman van de NAVO Lord Peter Carring­ton. Ook zij waren in voorgaande jaren aanwezig op de Bilder­berg conferen­ties.
Carrington is medeoprichter geweest van Kissingers’ eigen advocaten­kantoor Kissinger Associates. Bijna elk lid van de Hollin­ger Corporation bezoekt wel een van de elite samenkomsten van de groten der aarde, hetzij de Bilderbergconferenties, hetzij de zittingen van de Trilaterale Commissie.

Hoofd van de Canadian Imperial Bank of Commerce die het landgoed beheert waarop de conferentie wordt gehouden is Conrad Black.