Zoals het er nu uitziet zal de jaarlijkse Bilderberg- conferentie dit keer plaatsvinden in het Franse Versailles.
Het complete Trianon Palace Hotel is voor de periode van 15 tot 18 mei a.s. afgehuurd om de gedelegeerden onder te brengen.
Net als voorgaande jaren is het gehele gebied rondom het hotel hermetisch afgesloten en vinden er strenge controles plaats bij de toegangswegen.

Ook zal de pers niet uitgenodigd worden voor deze geheime bijeenkomst. Prominenten uit de politiek en het bedrijfsleven kunnen hier in Versailles bijpraten over de grote problemen in de wereld.
David Rockefeller, Amerikaans superbankier en stamgast op deze conferenties, bedankte ooit een streng geselecteerd groepje persmensen voor het feit dat zij deze bijeenkomsten veertig jaar lang uit het nieuws hebben weten te houden.

De Bilderberg conferenties zijn jaarlijkse terugkerende bijeenkomsten waarbij bekende personen uit de internationale politiek en het internationale bedrijfsleven ‘zonder het spiedend oog van de pers’ hun privé meningen kunnen uiten zonder daarvoor op afgerekend te worden.
Maar er zijn duidelijke aanwijzingen dat op de voorgaande conferenties politieke en zakelijke deals tussen de genodigden zijn gesloten. Het loont daarom de moeite de politieke ontwikkelingen in de periode na de Bilderberg conferenties te volgen en met name de politieke besluiten te analyseren van diegenen die op de conferentie aanwezig waren.

Dit jaar staat Irak en de toekomst van het Midden-Oosten op de eerste plaats van de agenda van de Bilderbergers.