[two_thirds] Jaarlijks vind er in Europa of de VS de bilderbergconferentie plaats. Voor deze conferentie worden veelal regeringsleiders, politici, top -industrielen, -managers uit beurs en bank wezen, -ambtenaren, mediamagnaten etc. uitgenodigd.
Degenen die deelnemen aan de conferentie doen dat onder de Chatham House Rules. Dit wil zeggen dat de inhoud van de besprekingen, de aanwezige personen en de sprekers niet openbaar mogen worden gemaakt door de deelnemers. Dit zou de informatie uitwisseling onderling ten goede komen.

De laatste jaren echter zijn de deelnemers al bekend voordat de conferentie plaatsvindt. Ook wordt steeds meer duidelijk wat de invloed is van deze conferenties. Een beeld wat deze invloed illustreert is kunt u hier vinden.

Bilderbergconferentie 2014

Volgens de officiële website van de Bilderbergconferenties wordt de conferentie dit jaar in Denemarken gehouden. Eind mei zal de Bilderbergconferentie 2014 gehouden worden in Kopenhagen. Dit is de eerste keer dat de locatie wordt ‘vrijgegeven’. De besloten conferenties, waar zwaargewichten uit politiek, media, industrie en business, samenkomen is steevast onderwerp van speculatie. Zo ook de definitieve locatie van de conferentie.

Bilderbergconferentie 2013

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving dat de Bilderbergconferentie dit jaar weer in Virginia USA gehouden zal worden, wordt nu aangenomen dat de conferentie van 5 tot 9 juni in het luxe Grove Hotel in Hertfordshire Watford gehouden zal worden. Hoewel dit nog niet definitief is bevestigd zijn er sterke aanwijzingen voor zoals hier te lezen is.

 

Bilderbergconferentie 2012

De jaarlijkse Bilderbergconferentie in 2012 werd gehouden in in Chantilly Virginia van 31 mei tot 3 juni.

Naar aanleiding van deze conferentie waarbij onder andere Mark Rutte, Alexander Pechtold en Hare Majesteit de Koningin aanwezig waren zijn kamervragen gesteld door de Partij van de Dieren. In 2011 stelde SP’er Harry van Bommel al een aantal kamervragen over de aanwezigheid van Premier Rutte bij de bilderbergconferentie die toen gehouden werd in Zwitserland.

In 2012 confronteerde We Are Change Holland diverse ministers en politici met vragen over de bilderbergconferentie.

Lees en bekijk hier meer.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/_ihMDkKZWuA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

[/two_thirds]

[third]

Alle persberichten over Bilderberg Bilderbergconferentie 2012 Bilderbergconferentie 2013 Bilderberg.org

Op deze website vindt u een schat aan informatie over de achtergronden en historie van de Bilderberggroep. U leest over het ontstaan en de conferenties die geweest zijn van ’91 tot ’08.

Het geheime centrum der macht

De documentaire is in het Duits.
Vragen over de Bilderbergconferentie in het Europese Parlement

[/third]