AMSTERDAM-LIENDEN, Het KNP:
Vorige week, van 31 mei tot 3 juni, vond de jaarlijkse Bilderbergconferentie plaats in het Westfields Marriott Hotel in Chantilly, Virginia. Meer dan honderd deelnemers afkomstig uit de Verenigde Staten en diverse Europese landen confereerden enkele dagen over de grote problemen van de wereldpolitiek.

De deelnemers van deze geheime conferenties zijn politici, ex-politici, diplomaten, bankdirecteuren, vertegenwoordigers van de media en bestuursvoorzitters van grote wereldwijd opererende multinationals. Waarover zij het hebben is geheim. Journalisten worden niet toegelaten. Degenen die toch proberen het hotel te bereiken worden weggejaagd of opgepakt, net als alle voorgaande jaren.

Er worden geen persconferenties gegeven. De mainstream media komt dus eigenlijk niet te weten waarover deze wereldleiders spreken en wat ze beslissen. Voor zover bekend heeft de Britse krant The Guardian en enkele andere kranten minimaal aandacht besteed aan deze conferentie.

Wel heeft het secretariaat van de Bilderbergconferenties een persbericht uitgegeven samen met een deelnemerslijst. Deze is in te zien op: http://www.bilderbergmeetings.org

Het is sinds kort dat het secretariaat aankondigingen doet over haar aanstaande conferenties. Vanaf de oprichting in 1954 hebben de Bilderbergers kiekeboe gespeeld met de pers en de publieke opinie. Jaren geleden bedankte David Rockefeller de aanwezige vertegenwoordigers van de pers voor het feit dat ze veertig jaar lang de Bilderbergconferenties uit de verslaggeving hebben weten te houden. Maar sinds vorig jaar worden er, schijnbaar om de koude lucht weg te nemen, persberichten en deelnemerslijsten gepubliceerd.

Het is wel zeker dat de financiële crisis in de eurozone en de toekomst van de euro besproken werden. Deze globalistische machtselite wil ten koste van alles voorkomen dat Griekenland uit de eurozone stapt, omdat dan een kettingreactie zou kunnen ontstaan die de hele eurozone kan laten instorten. Daarmee zou het tientallen jaren oude en megalomane plan om het Europese eenheidsproject uiteindelijk over de hele wereld uit te vouwen en een wereldregering op te richten in duigen vallen.

De Bilderbergers willen dus ten koste van alles de eurozone in stand houden. De komende tijd zullen daarom weer nieuwe voorstellen en nieuwe miljarden euro’s in de failliete economie van bepaalde landen gestoken worden. In 2009 pochte voorzitter Étienne Davignon nog dat de euro het geesteskind is van de Bilderberggroep.

Dit jaar is EU president Herman van Rompuy één van de belangrijkste aanwezigen op de jaarlijkse conferentie. Hij en zijn medeglobalisten zullen plannen opstellen om te zorgen dat niets de oprichting van de al zolang in voorbereiding zijnde Nieuwe Wereld Orde in de weg zal staan.

Hiervoor zullen de komende jaren ook de allerlaatste restjes vrijheid, soevereiniteit, democratie en zelfbeschikkingsrecht van de landen in Europa worden vernietigd, zodat alle macht in Brussel wordt geconcentreerd.

Daarnaast worden er diverse andere wereldproblemen besproken, zoals de crisis rond Syrië en Iran en de steeds groter wordende invloed van de BRIC landen (Brazilië, Rusland, India, China), die in toenemende mate uit de pas lopen met de plannen van de Bilderbergers en zo hun eigen ideeën hebben over de invulling van een Nieuwe Wereld Orde. Ook zullen de gevolgen besproken worden van een nieuwe Amerikaanse president, die als opvolger van Obama de zaak moet overnemen.

In het officiële persbericht van het Bilderberg secretariaat wordt gemeld dat er onder andere over ‘politieke, economische en maatschappelijke thema’s als de trans-Atlantische betrekkingen, de ontwikkeling van het politieke landschap in Europa en Amerika, cybersecurity en de toekomst van de democratie in Rusland, China en het Midden Oosten’ gesproken zal worden.

De ongeveer 145 deelnemers komen voor twee derde uit Europese landen, de rest uit de VS. Een derde van de aanwezigen heeft een functie in regering of de politiek, twee derde is afkomstig uit de financiële wereld, de industrie, onderwijs, media en technologie.

De bijeenkomst is strikt privé om zodoende een vrije en open discussie tussen de deelnemers te bevorderen. Juist deze geheimhouding is aanleiding tot vele samenzweringstheorieën.

Maar volgens diverse onderzoeksjournalisten is bijvoorbeeld de oorlog in Irak wel degelijk besproken en voorbereid tijdens de Bilderbergconferenties van de afgelopen jaren.

Dit jaar was bijvoorbeeld Richard Perle aanwezig. Hij was lid van het Project for the New American Century (PNAC) en dus een van de architecten van de oorlog tegen Irak. Nu is hij hoofd van het American Enterprise Institute, een conservatieve think tank.

Voorzitter van de Bilderberg Groep is de Fransman Henri de Castries, bestuursvoorzitter van AXA, de grootste levensverzekeringsmaatschappij van Europa. Hij is de opvolger van Bilderberger Etienne Davignon, die ook lid is van de Trilaterale Commissie en voorzitter van Europa’s machtigste lobbygroep voor de multinationals, de European Round Table of Industrialists.

Opvallend is ook wie er niet aanwezig was, nl. David Rockefeller, de eerste keer sinds vele decennia. Het zal met zijn leeftijd en gezondheid te maken hebben.

Peter Sutherland, voormalig voorzitter van de Trilaterale Commissie, ex-voorzitter van de World Trade Organization, maar nu bestuursvoorzitter van de erg invloedrijke bank Goldman Sachs was aanwezig, alsmede Neeli Smit Kroes, vice-voorzitter van de Europese Commissie.

Ook was professor in de economie Viktor Halberstadt aanwezig, jarenlang de erevoorzitter van de Bilderbergers, een man met een buitengewoon groot netwerk van politieke vrienden in binnen-en buitenland.

De aanwezige Nederlanders waren demissionair minister-president Mark Rutte; Paul Polman, topman van Unilever; de leider van D’66 Alexander Pechtold; koningin Beatrix; en Paul Scheffer, professor Europese Studies aan de Universiteit van Tilburg. Over de aanwezigheid van Mark Rutte zijn inmiddels Kamervragen gesteld.

Andere aanwezigen: Jürgen Trittin, milieu-extremist en parlementair leider van de Duitse Grünen; Josef Ackermann, topman van de Deutsche Bank; Keith Alexander, directeur van de Amerikaanse National Security Agency; prins Philip van België.

Verder de directeuren van de Washington Post, waarvan één in de bestuurstop van Facebook zit; de directeur van de Franse krant Le Monde en uiteraard Henry Kissinger die altijd aanwezig is op de jaarlijkse Bilderbergconferenties. Hij wordt tot op de dag van vandaag beschuldigd van oorlogsmisdaden tijdens de Vietnamoorlog en mag diverse landen niet binnenreizen.