Arabische media en aartsbisschop Alexios hebben de laatste weken bekend gemaakt, dat christenen in de Gazastrook worden ontvoerd en gedwongen zich tot de islam te bekeren. Maar de kranten schrijven er niet over, en de wereldleiders en de VN maken zich er niet druk om. Het zou de voorstanders van een tweestatenoplossing wakker moeten maken.Dat meldt Israel Today op 7 november j.l.

De Arabische media commentator Raymond Ibrahim schrijft hierover na het bestuderen van Arabischtalige media, die regelmatig berichten over de benarde situatie van de christenen in Gaza. ‘…We horen van de ontvoering van christenen en dat ze gedwongen worden om de religie van Mohammed te omarmen,’ citeert Ibrahim uit een bericht in de Arabische media.

Ibrahim schrijft verder dat de christenen in Gaza midden oktober een bijeenkomst hielden tegen de ontvoering en gedwongen bekering van hun kinderen, en dat de oudste christelijke leider van de kustenclave, de Grieks-orthodoxe aartsbisschop Alexios, bevestigde dat ‘christenen die zich tot de islam bekeerden, dat deden onder bedreiging, dwang en geweld.’

Dat gebeurde net drie weken geleden. Heeft u er iets over gelezen of gehoord? Natuurlijk niet, want Hamas wil dat niet, en de westerse journalisten in de Gazastrook geven graag gehoor aan de islamisten, om hun baan – en hun hoofd – te behouden.
Je vraagt je dan af, welk nieuws er nog meer wordt weggelaten of verdraaid wordt doorgegeven door de media.

Hierdoor zijn ook degenen die moeten weten wat er in de wereld gebeurt niet bekend met de situatie. Dat roept de vraag op: Waar is de verontwaardiging van de wereldleiders? Waar is de speciale zitting van de VN-Veiligheidsraad die dit gedrag veroordeelt? Waar zijn de mensenrechtenorganisaties, die altijd klaar staan om naar Israël te wijzen bij de geringste aanwijzing van wangedrag?

Overgenomen van: www.israeltoday.nl