In navolging van Boris Jeltsin en Nelson Mandela loopt Yasser Arafat overal te bedelen om geld. De ‘Palestinian Liberation Organisation’ is zo arm, en daarom is er geen geld voor de inwoners van de ‘bevrijde’ gebieden in Israël. Dus komen de Wereldbank en de door Arafat bezochte landen hem te hulp met kasgeld en beloften voor nog meer in de toekomst.


Het blijkt echter dat de P.L.O. helemaal niet zo arm is als dat zij ons wil doen geloven.

Rachel Ehrenfeld schrijft in ‘The Jerusalem Post’ (international edition) dat de P.L.O. schatrijk is. Arafat zuigt het verhaal van het ‘bankroet’ uit zijn duim.
Dit wordt bevestigd door het General Accounting Office (G.A.O.) van de Verenigde Staten, dat in opdracht van het Congres een onderzoek instelde. Het blijkt dat de P.L.O. geld heeft belegd in allerlei projecten, verspreid over de hele wereld, en geld ontvangt uit allerlei bronnen.
Alles bij elkaar een lange lijst van investeringen op het gebied van landbouw, het inblikken van voedsel, het fabriceren van schoenen, het raffineren van aardolie, plus een massa aandelen in luchtvaartmaatschappijen, enz.

De perschef van Arafat, Maen Areikat, heeft dit bevestigd! Maar dat bericht schijnt door de media doodgezwegen te worden. De regering van Israël houdt ook vol dat de P.L.O. op ‘zwart zaad’ zit. De ambassadeur van Israël in Washinton heeft de Amerikanen onder druk gezet om over dít onderwerp niet te spreken.
De Israëlische regering heeft Joodse leden van het Amerikaanse Congres bezworen geen vragen te stellen die onaangenaam zijn voor Arafat.
De P.L.O. wordt zodoende achter gesloten deuren behandeld.
Ondertussen maakt Arafat ijverig gebruik van deze situatie om rustig door te gaan met bedelen en vriendelijk te kijken naar de weldoeners.

Vast staat dat er geen boek gehouden wordt van de inkomsten en uitgaven, of op welke manier het geld verkregen is, legaal of illegaal…
Het gaat hier om honderden miljoenen dollars. Daarvan krijgen de Palestijnen in Israël niets te zien.

Het Witte Huis heeft, zonder iets te vragen, 500.000 dollar toegezegd aan Arafat. De P.L.O. is een terroristische organisatie die geld heeft staan op rekeningen van Amerikaanse banken. Hierover wordt door het Ministerie van Financiën niets gezegd.
Het lijkt wel alsof er geen wet bestaat die de ambtenaren hiertoe verplicht. Men behoort toch ten minste te weten waarvoor het geld wordt gebruikt. Het is afkomstig van de Amerikaanse belastingbetalers.

Het G.A.O. heeft contact opgenomen met de Engelse ‘National Criminal Intelligence Services’. Deze N.C.I.S. schat het bezit van de P.L.O. op tien miljard, waar jaarlijks een paar miljard bijkomt, hoofdzakelijk door illegale activiteiten. Men acht Arafat’s onderneming een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Het G.A.O. heeft getracht hierover meer te weten te komen door een delegatie naar Londen te sturen, ná eerst de regering in Washington hiervan in kennis te hebben gesteld.
Toen men in Londen was aangekomen bleek het ineens afgelopen te zijn met de mededeelzaamheid van de N.C.I.S. “Wij kunnen u verder geen details verstrekken en wensen u niet onze bronnen te noemen”.

De P.L.O. is betrokken geweest bij een hele rij terroristische daden die het leven heeft gekost van vele mensen. Geen enkele verklaring betreffende het bestrijden van Israël, Amerika enz. is gewijzigd of ingetrokken.