De mensheid moge afgeleid worden door talloze schokkende gebeurtenissen, op de achtergrond is er toch steeds de president Vladimir Poetin, die zijn kans afwacht om de wereld te gaan overheersen, met of zonder hulp van de Moslims.

Het is al lang uitgelekt, dat zijn wapenindustrie op volle toeren draait om alle vijanden van het Westen van moderne wapens te kunnen voorzien. Vooral zij, die anti-Israël zijn, kunnen op Poetins sympathie rekenen, zo lang ze ervoor betalen…


John Stormer zegt dan ook in het jongste nummer van het bekende maandblad The Schwarz Report (Manitou Springs, Colorado, USA) dat de politicus Berezovsky heeft gewaarschuwd: “Vergeet zijn woorden, let op zijn daden”.

In een radio-interview in Moskou merkte German Gref, hoofd van Poetins “Center of Strategic Research” op: “Wij moeten een eind maken aan de alomtegenwoordige overheidscontrole op het zakenleven, maar de rol van de overheid behoort toe te nemen!”. Dit is een typerend voorbeeld van communistische ‘double-speak’ (quasi-verstandige onzin).
De productie van wodka is in handen van de staat, die de bedrijfsleiders voortdurend dreigend vertelt, dat ze meer winst moeten maken. Sommigen zijn ontslagen, of naar een ziekenhuis gestuurd of opgepakt onder de beschuldiging van fraude (er bestaat een speciale soort politie voor economische wandaden).

Clinton noemde vorig jaar nog op prijzende toon Poetin een bekwame, erg sterke, effectieve en vooruitstrevende leider… Zelfs een conservatieve journalist als William Rusher (medewerker van National Review) wist hij een rad voor de ogen te draaien, zodat hij schreef: “Laten we eens zien wat deze president van de Russische Federatie doen kan. Op 47-jarige leeftijd is hij wel oud genoeg om te weten dat hij met Sovjet-geweld niets kan bereiken en jong genoeg om het te vervangen door iets dat aantrekkelijker en levensvatbaar is”… Zijn collega Georgie Geyer noemt hem “een keiharde hervormer”.

Het is te hopen dat de regering in Washington zich niet zal laten beetnemen door “het zoet gefluit van de vogelaar”. Poetin heeft nog nooit een onvriendelijk woord over het communisme gezegd en van de hoop op grote veranderingen in Moskou is niets overgebleven.
Poetin heeft het Sovjet-volkslied van stal gehaald en in ere hersteld, maar het prijzen van Stalin vervangen door andere woorden, geschreven door de oorspronkelijke componist. Er is tevergeefs bezwaar gemaakt door enkele oudgedienden, die de terreur van het totalitaire bewind nog niet vergeten zijn.

Om zijn positie en “aanzien” verder te versterken heeft hij bezoeken gebracht aan de leidende figuren in Libië, Vietnam, Rood China en Noord-Korea. De levering van nieuwe wapens aan Irak en Iran is verder opgevoerd.
In het binnenland heeft hij in verschillende plaatsen toespraken gehouden en de bevolking hoop gegeven op een betere toekomst zoals Gorbatsjow en Jeltsin ook deden. Communisten zijn vakkundige volksmisleiders.

God zij het Russische volk genadig.