Rusland heeft slechts een paar atoomkoppen ontmanteld onder het verdrag voor ‘Strategische Wapens Vermindering’ (START 1 en 2). Het gaat door met het fabriceren van chemische- en biologische wapens tot uitroeiing van de mensheid, en werkt aan een groots programma van strategische modernisering van de strijdkrachten. Veel meer dan voor een normale defensie nodig is.
Aldus Sven F.Kraemer, die vijf-en-twintig jaar Amerikaanse presidenten heeft gediend als adviseur voor de nationale veiligheid van de VS en nu een onafhankelijke consulent is, die les geeft op dit gebied.


Hij wijst erop dat zijn land hier niets tegenover stelt om het te beschermen, maar integendeel: steeds meer verder gaat met te bezuinigen op de bewapening.

Rusland ontwikkelt drie nieuwe geleide projectielen (atoomwapens) en heeft een super-onderzeeboot in aanbouw, die D.V. over vijf jaar klaar zal zijn om in gebruik te worden genomen.
Ook hebben de Russen honderden schuilkelders in aanbouw, van waaruit kernwapens kunnen worden afgeschoten en vitale wapenfabrieken een atoomoorlog kunnen overleven.
De V.S. beschikken slechts over één zo’n faciliteit (‘Defence and Space Command Center’ in de Cheyenne bergen van Colorado). Een schuilkelder voor de regering werd vorig jaar gesloten door president Clinton!
Rondom Moskou blijven de Russen werken aan het uitbreiden van hun atoombom-vrije ondergrondse stad. Commentaar van enige Amerikaanse deskundigen: (We kunnen de bedreiging niet over het hoofd zien. De Russische generaals bereiden zich nog steeds voor op een atoomoorlog met de V.S.(…

De Russische generaal Yazow heeft gezegd dat de kernwapens op ieder moment kunnen worden afgeschoten zonder goedkeuring van de president. Dat slaat op niet minder dan 18.000 tactische kernwapens, stuk voor stuk net zo destructief als de bom destijds op Hiroshima.
Aldus Sven F.Kraemer.

De Russische geheime dienst is actief betrokken gebleven bij het stelen en kopen van militaire en commerciële technologische kennis. In juni 1994 gaf Boris Yeltsin openlijk toe dat zijn land geïnteresseerd is gebleven in het verzamelen van gegevens ‘op traditioneel gebied’ in de V.S. en de N.A.V.O.-landen…
Minister Andrei Kozyrew verklaarde: (Nou ja, alles zal terugkeren naar de oude plaatsen(…

In het Witte Huis schijnt men te denken dat buitenlandse politiek gespeeld kan worden in een casino; er wordt gegokt dat alles mee zal vallen en goed zal aflopen. Er wordt waarde gehecht aan diplomatieke afspraken op papier, alsof dáár een wonderlijke beschermende kracht vanuit gaat – maar de partners zijn onbetrouwbaar.
De president luistert niet naar waarschuwingen…

De directeur van de C.I.A., R.James Woolsey en de analist Lawrence Gershwin hebben in rapporten gezegd dat de lessen van Korea, de Golf-oorlog en Yemen blijkbaar zijn vergeten. Er wordt gesproken over de ‘Nieuwe Wereldorde’ die eventjes vrede zal brengen.
De generaals Roetskoi, Lebed, en Gromow hebben de touwtjes in handen. Zij smijten met geld en halen hun schouders op over een buitenlandse schuld van 80 miljard dollar.