Wat het ook is, het is enorm. Archeologen stuiten op resten van gigantische stad ‘waar Goliath leefde’

Archeologen die opgravingen verrichten in de oude Filistijnse stad Gat hebben kort geleden een gigantische 3000 jaar oude vesting ontdekt. De ontdekking kan helpen verklaren waarom er volgens de Bijbel reuzen in de stad woonden.

De ‘ongekend grote’ ruïnes zijn in de afgelopen maanden blootgelegd en bevinden zich een meter onder ruïnes die al waren ontdekt.

Als Goliath echt heeft bestaan, dan leefde hij waarschijnlijk hier, schrijft de krant Haaretz.

“Ik doe hier al 23 jaar opgravingen en deze plek verrast me nog steeds,” zei professor Aren Maeir van de Bar-Ilan-universiteit. “Al die tijd lag er een oudere, reusachtige stad verborgen onder de stad die we al hadden opgegraven,” voegde hij toe.

De vindplaats in het zuiden van Israël, die in de Bijbel vaker wordt genoemd dan de vijf andere grote Filistijnse steden, wordt ook wel Tell es-Safi genoemd. Naar verluidt werd de Ark van het Verbond enige tijd bewaard in Gat.

Archeologen stuitten onder meer op enorme muren, die op sommige plekken vier meter dik waren. Nergens anders in de Levant zijn zulke kolossale structuren gevonden uit deze periode, aldus Maeir.

“Wat het ook is, het is enorm,” zei hij tegen de krant. Overigens is Goliath niet de enige reus die in de Bijbel wordt genoemd. Overal vindt men verwijzingen naar mysterieuze reuzenmensen waaronder ‘Rephaim’ en ‘Anakim’.

Maeir merkte echter op dat hij nog niet op reuzenskeletten is gestuit.

Overgenomen van: ninefornews.nl

Primaire bron: HaAretz