Een mogelijke oorlog wordt nu voorbereid door Rusland en China samen, door alle niet-communistische landen te overstromen met verdovende middelen. Zij hebben een wereldomvattend netwerk opgebouwd om de verderfelijkste soorten drugs te verspreiden.


Mao Tse-Toeng zei al in 1951 “Opium moet beschouwd worden als een machtig wapen”. Majoor Juan Rodriguez (leider van de geheime dienst van Cuba) zei in 1988: “Door het welzijn van de Amerikaanse jeugd te ondermijnen, vernietigen we de vijand zonder een kogel te hebben afgevuurd”.  Alexander Solzjenitsyn in 1975: “Er in niets veranderd in de communistische ideologie. De doeleinden zijn dezelfde gebleven”. De wereldhandel in drugs is in handen van Rusland en Rood-China, om het Westen te verzwakken en te demoraliseren. Aldus dr. Joseph Douglass en dr. Christopher Story in het boek ‘Red cocaïne’.
Ongeveer 45 miljoen Amerikanen gebruiken verdovende middelen zoals marihuana, cocaïne, heroïne, en speed.  Het zijn de communisten die dit financieren en stimuleren (de z.g. Gramsci strategie), zegt  ‘The McAlvany Intelligence Advisor’. Reeds 25 jaar zijn diverse landen hierbij betrokken, zoals Bulgarije, Hongarije, Polen, Roemenië, Noord-Korea, Albanië, Vietnam, en allerlei revolutionaire organisaties in Zuid-Amerika en Europa.
Deze zaak is even ernstig als de Russische invasie van het Amerikaanse militaire computer netwerk, waardoor Moskou topgeheimen in handen krijgt (‘electronic eavesdropping’). Dat is de Achilles hiel van het Pentagon. Er is over geschreven in ‘The Sunday Times of London’.
Wat de bestrijding van de drugshandel betreft, is er in de hoogste kringen kennelijk zorgeloos omgesprongen met de beschikbare gegevens. Men neemt het gevaar met een korreltje zout. Een politiek van ‘ontspanning’ tussen Moskou en Washington wordt belangrijker gevonden. Men wil het verband niet zien tussen enerzijds drugs en financiering van terroristen en guerrilla’s en anderzijds met de geheime diensten van de Russen en de Chinezen.
Sinds 1950 voeren Chinezen en Noord-Koreanen cocaïne, hiropon en aminobutene drugs in om de Japanse jeugd te verslaven. In de Amerikaanse havensteden New York, San Fransisco, en Seattle worden regelmatig grote hoeveelheden heroïne uit China onderschept. China produceert 8000 ton opium per jaar.
De Russen doen dit alles op een veel grotere schaal en zijn voorzichtiger in hun werkwijze, om ontdekking zo lang mogelijk te voorkomen. Tsjecho-Slowakije bouwde destijds een speciaal ziekenhuis in Noord-Korea waar Amerikaanse en Zuid-Koreaanse krijgsgevangenen werden gebruikt als ‘proefdieren’ om diverse soorten drugs op uit te proberen. Russische dokters hadden daarbij de leiding.
Op basis van de rapporten over de resultaten werd de productie van de drugs opgevoerd, met als einddoel de verovering van de hele wereld (reeds in 1955 goedgekeurd door het Russische Ministerie van Defensie). In 1972 kwam het netwerk in actie en nam contact op met internationale misdadigers, de maffia in verschillende landen, en terroristen. Oorspronkelijk dachten experts in het Westen dat de handel in verdovende middelen hoofdzakelijk via Thailand en Hong Kong ging.

De Russen lieten hen zo lang mogelijk in die waan. Ze openden transportroutes via Canada, Mexico en Cuba (dat veel produceerde). De Slowaak Danislav Lhotsky had de leiding; hij woonde in Chili als ‘economisch adviseur’. Hij werkte samen met de marxist Salvador Allende, die in Argentinië en Brazilië werd vertegenwoordigd door de beruchte Oldrick Limbursky.
De wereldomzet is gestegen tot een waarde van 2000 miljard dollars per jaar. De vernietigende invloed wordt onderschat. De bestrijding is totaal onvoldoende gebleken. De toevoer van drugs moet tot elke prijs gestopt worden en de corruptie uitgeroeid, voordat het voor iedereen te laat is.