Eritrea stopt 16 christenen in gevangenis
Eritrea – Op zondagavond 13 maart heeft de Eritrese politie van de stad Adi-Kibe 16 leden van de Kale Hewot-kerk gearresteerd, die bij iemand thuis naar een christelijke video zaten te kijken. De volgende dag werden twee oudere vrouwen, na het betalen van een boete, weer vrijgelaten. Over het lot van de andere veertien is nog niets bekend.

Een evangelische voorganger is 18 maart verdwenen in de Eritrese hoofdstad Asmara. Familie en vrienden weten niet waar Kidane Weldou van de plaatselijke Volle Evangelie Kerk zich bevindt. Vermoed wordt dat hij door de Eritrese veiligheidsdienst is opgepakt. Het afgelopen jaar zijn ook twee andere belangrijke leiders van deze gemeente gevangen gezet zonder dat een officiële aanklacht tegen hen is ingediend.
Een andere gevangene, professor Senere Zaid, is op 28 februari op borgtocht vrijgekomen. Hij was op 3 februari gearresteerd nadat de politie had ontdekt dat hij een woning had gehuurd waar christenen samenkomsten hielden. Zaid doceert landbouw aan de Universiteit van Eritrea en probeert aan de Universiteit van Wageningen zijn doktersgraad te halen. (Compass Direct)

Ultimatum aan Eritrea
Eritrea – Alleen al dit jaar zijn in Eritrea minstens 230 christenen gearresteerd in verband met hun geloof. Er zitten er minstens 400 gevangen, mogelijk veel meer. In Eritrea zijn alle kerkgenootschappen verboden, met uitzondering van de Orthodoxe kerk, de Katholieke kerk en de Lutherse kerk. Bijbelgetrouwe christenen binnen deze kerken worden ook vervolgd.

Op 15 maart liep een ultimatum af dat de Verenigde Staten aan Eritrea en enkele andere landen had opgelegd. Eritrea moest vóór die tijd laten zien dat het zijn best deed de godsdienstvrijheid te verbeteren. De VS heeft het ultimatum met een half jaar verlengd. (Compass Direct)