De FBI tracht Saoedische betrokkenheid te verbergen, aldus John Diks op de website gewoon-nieuws.nl. De “Federal Bureau of Investigation”(FBI) wordt beschuldigd van het feit dat het een mogelijke betrokkenheid van Saoedi Arabië bij de aanval op 9/11 probeert te verbergen. Een commissie die in het leven geroepen was om bewijsmaterialen van de aanslagen die de wereld veranderde te bestuderen, heeft zich niet verdiept in claims van FBI agenten dat een Saoedi-Arabische familie in Florida banden had met de kapers, nadat het agentschap had gezegd dat het rapport ‘ongefundeerd’ was.
Familie van huiseigenaar Esam Ghazzawi woonde in de woning in plush Sarasota tot zij vlak voor 9/11 vluchtten en daarbij auto’s, meubels en een gevulde koelkast achterlieten, wat bij sommige de vraag doet rijzen wat zij wisten van de aanslagen.
De dochter en schoonzoon van Ghazzawi, die als adviseur werkte van een lid van de Saoedi-Arabische koninklijke familie, had 6 jaar gewoond in het 3.300 vierkante meter tellende huis maar verliet het eind augustus 2001 zonder een verhuisbericht achter te laten.

Een FBI agent die de verdwijning onderzocht nadat buren het verdacht vonden, had gezegd dat de familie ‘veel connecties had met individuen geassocieerd met de terroristische aanslag op 9/11/2001’.
Ten minste een ‘familielid’ had dezelfde vliegschool in Venice, Florida bijgewoond, net als sommige kapers, volgens een bericht in de New York Post.
Mohammed Atta, leider van de kapers, en twee andere terroristen op de lijnvluchten, Marwan Al-Shehhi en Ziad Jarrah, werden ook gerapporteerd het Sarasota huis bezocht te hebben, volgens Florida Bulldog.
Anoud Al-Hijji, Ghazzawi’s dochter, keerde later terug naar Amerika om het huis te verkopen.Het rapport van de 9/11 commissie schreef dat ‘De FBI vertelde tegen de Review Commissie dat het FBI rapport] waarop het nieuwsartikel op was gebaseerd “slecht geschreven” was en volkomen ongefundeerd.
Toen de agent die het schreef later door anderen binnen de FBI werd ondervraagd, kon hij geen enkele basis voor de inhoud van het document voorzien, en ook niet uitleggen waarom hij het zo heeft geschreven zoals hij het deed.
De Review Commissie zegt dat de FBI beweerde dat het ‘geen bewijsmateriaal had gevonden in het artikel van de Miami Herald dat de familieleden relateerde aan de aanslagen, en dat er geen enkele connectie was gevonden tussen de familie en het 9/11 plot’.
Het verwerpen van het rapport door de FBI heeft geleid tot enige vragen of het agentschap bewijs probeert af te dekken van mogelijke Saoedische steun voor 9/11.
Voormalig Senator Bob Graham van Florida vertelde de Miami Herald: “De FBI heeft Amerika grootste deel van zijn geschiedenis gediend. Er waren voor 9/11 misstappen bij het agentschap en sinds de tragedie is er een consistente inspanning om de mate van Saoedische betrokkenheid af te dekken.”
De Congressional Joint Inquiry inzake de aanval, waar Graham covoorzitter was, bevatte 28 volle pagina’s waarvan gezegd wordt dat er is gesproken over wie de 9/11 aanval heeft gefinancierd, werden volledig door de Bush administratie geredigeerd.
Senator Graham zei dat de pagina’s ‘een sterke vinger wijzen’ richting de overheid van Saoedi Arabië, in plaats van rijke Saoedische individuen, als handlangers van de aanval.
Ze impliceren ook officials van de Saoedische ambassade in Washington van betrokkenheid bij de 9/11 kapers in San Diego, zo vertelden bronnen tegenover Paul Sperry van het Hoover Institute.
De Review Commission, die vorig jaar werd opgericht door het Congres om te kijken naar het bewijs wat niet door de FBI was beschouwd, zei dat er ‘geen bewijs’ is dat Saoedische ambtenaren betrokken waren.
Informatie over de Sarasota familie was niet in het originele 9/11 Commissie rapport van 2004 opgenomen en de informatie was niet gedeeld met het Congres. De agent in kwestie werd niet geïdentificeerd. De commissie heeft Senator Graham en zijn onderzoekers ondervraagd.
Review Commission officials rapporteren dat de FBI het delen van informatie moesten versterken om toekomstige terroristische dreigingen te voorkomen.
Abdulaziz al-Hijji, de schoonzoon die in Sarasota woonde, heeft recent in Londen gewoond en heeft gewerkt voor Saoedische staatsoliemaatschappij, volgens de Telegraph.

‘Ik hou van de US. Mijn kinderen werden er geboren, ik ging er naar college en de universiteit, ik heb er een groot gedeelte van mijn leven gespendeerd en ik hou ervan,‘ zei hij in 2012.
Diverse rapporten hebben beweerd dat al-Hijji en zijn schoonvader Ghazzawi beiden voor 9/11 op een watch lijst bij de FBI stonden.
De nieuwe Saoedische koning Salman gaf in 1990 leiding aan goede doelen vanuit de overheid, die er van verdacht werd Al Qaeda van funds te voorzien.
Overgenomen van: