Een jaar na de start van de Gebedsactie voor Noord-Korea is de gebedscirkel rond. Er wordt nu 24 uur per dag en zeven dagen per week vanuit Nederland gebeden voor Noord-Korea. Hiervoor zijn 1.008 bidders nodig die 10 minuten per week voor hun rekening nemen, en dat drie jaar lang. Er hebben zich meer dan 1.800 bidders aangemeld om 10 minuten per week te bidden. Dat betekent dat in 80 procent van de tijd meer dan één persoon voor Noord-Korea aan het bidden is. Klaas Muurling, die voor Open Doors Nederland de gebedsactie coördineert, noemt dat een opmerkelijk succes.

“Het vele gebed heeft gevolgen, ik voel het. Noord-Korea is ook veel meer in het nieuws. Er staat daar iets geweldigs te gebeuren,” zegt hij. “En het is geweldig als je door je gebed een aandeel in de bevrijding van de Noord-Koreaanse christenen mag hebben.”
De gebedsactie werd gelanceerd tijdens de jaarlijkse Open Doors-dag op 6 november 2004. Vanaf die tijd verstrekt Open Doors concrete en actuele gebedspunten. Nog steeds kan men zich via de website (www.opendoors.nl) aanmelden en opgeven op welk moment van de week men wil bidden. Om de namen en tijden automatisch te registeren is een programma ontwikkeld waar deelnemers zichzelf gemakkelijk kunnen inschrijven.

De actie die in Nederland is begonnen, loopt nu ook in Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Brazilië, Maleisië, Filippijnen, Frankrijk, Denemarken, Zwitserland en Noorwegen. De actie is mede een gevolg van de noodkreet van de Noord-Koreaanse vluchtelinge Soon Ok Lee. Zij heeft het boek Zij mogen de hemel niet zien op haar naam staan, waarin zij de verschrikkingen in een Noord-Koreaans strafkamp op indrukwekkende wijze beschrijft. “Ik hoop dat mensen willen bidden voor mijn volk”, zo motiveerde zei haar boek. Inmiddels heeft Open Doors, in samenwerking met Ark Boeken, een nieuw boek over Noord-Korea uitgegeven. Het heet Overleven in Noord-Korea, en vertelt de geschiedenis van een gezin dat probeert te overleven temidden van honger en armoede. Uiteindelijk vluchten zij het land uit en vertellen hun verhaal aan schrijver Paul Estabrooks.

Na een zevenjarige gebedsactie van Open Doors voor de Sovjet-Unie viel de Muur in Berlijn. Daarna volgden tien jaren van gebed voor de moslimwereld, met als gevolg een toenemende vraag onder moslims om meer te weten over Jezus Christus. Noord-Korea staat op de eerste plaats van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. “Diplomatieke druk helpt niet bij dit extreem gesloten land”, aldus Tjalling Schotanus, directeur van Open Doors Nederland. “De vervolging is met geen pen te beschrijven. Onze enige hoop is dat God zelf ingrijpt. Verder is er weinig aan te doen. Menselijkerwijs is er geen eer aan te behalen. Toch menen we het te moeten doen. Wat bij de mens onmogelijk is, is mogelijk bij God.”