Volgens de Amerikaanse Bilderberg onderzoeker Jim Tucker zal de jaarlijkse Bilderberg conferentie dit maal plaatsvinden in Sitges, een plaatsje 20 kilometer van Barcelona.
Daar zullen van 3 tot 6 juni a.s. de vertegenwoordigers van de politieke elite van diverse westerse landen in het diepste geheim zaken bespreken die niet in de openbaarheid gebracht zullen worden.
Zij verblijven in het super de luxe Dolce Sitges hotel, niet ver van de luchthaven van Barcelona. Opmerkelijk is dat het hotel in deze periode volledig volgeboekt is. Boekingen via internet worden niet geaccepteerd.

Op het terrein van het hotel bevindt zich een pyramide. Volgens onderzoekers is de plek juist daarom uitgekozen. Een pyramide is een symbool dat de geheime wereldelite aanspreekt. De afgeknotte pyramide op het dollarbiljet zou volgens hen het teken zijn van de Nieuwe Wereldorde. Een doel waar ook de Bilderbergers naar streven.

Onlangs hield de Franse president Sarkozy een lezing over de ‘New World Financial Order’, evenals de Britse premier Gordon Brown, die zeer uitdrukkelijk de wenselijkheid van een Nieuwe Wereldorde naar voren schuift. Hij sprak onder andere over de ‘restructuring of the global order as a whole’. Volgens hem is er sprake van ‘a New World Order is rising’
De nieuwe EU president Herman van Rompuy liet zich in november vorig jaar uit over ‘the Global Management of our Planet’. Van Rompuy bezoekt de Bilderberg conferenties.
Van andere leden van de Bilderberg conferenties, zoals Henry Kissinger en David Rockefeller, diverse politici en bankiers, zijn de sympathieën richting de Nieuwe Wereldorde bekend. Henry Kissinger zei in 2007 heel duidelijk: “there is a need for a New World Order but it takes different shapes’.
Ook de twee laatstgenoemden zullen hoogstwaarschijnlijk aanwezig zijn, al sinds de oprichting van de Bilderberg conferenties in de jaren vijftig door onder andere prins Bernhard. Koningin Beatrix is vrijwel altijd aanwezig geweest de afgelopen drie decennia.

De laatste keer dat de Bilderbergers in Spanje bijeen waren, was in 1989 op het eilandje La Toja.
Net zoals alle bijeenkomsten van de Bilderbergers is er sprake van een overmatige beveiliging. Niet alleen bedoeld om de aanwezigen af te schermen, maar vooral om nieuwsgierige journalisten te weren.
Soms lukt het om een glimp op te vangen met een verborgen camera. Het verschijnt dan meteen op Youtube. Onderzoeksjournalist Jim Tucker is enkele jaren geleden korte tijd door de politie vastgezet omdat hij ‘lastig’ werd voor de Bilderbergers.

Elk jaar vindt er een Bilderberg conferentie plaats. Één keer in de vier jaar in de Verenigde Staten of Canada, de drie jaren erop ergens in Europa. Van de aanwezigen komt het overgrote deel uit de VS en West-Europa. De afgelopen jaren worden er ook Oost-Europese politici uitgenodigd.
In tegenstelling tot pakweg twintig jaar geleden is er meer informatie beschikbaar over het reilen en zeilen van de Bilderbergers. Op radio en televisie is er diverse keren aandacht aan besteedt.
Maar verder dan een paar kritische Kamervragen en wat losse artikeltjes in het verleden, is het in Nederland althans niet gekomen. Wellicht dat er in de locatie krantenedities van Barcelona er meer aandacht aan wordt besteed.