Dit jaar zal de geheime Bilderberg conferentie hoogstwaarschijnlijk in de Griekse hoofdstad plaatsvinden. Er is officieel nog niets bekend, maar volgens goed ingelichte kringen zal de conferentie rond de tweede week van mei gehouden worden.
Volgens de Griekse krant Elefterios Tipos is de datum wel bekend, namelijk van 14 t/m 16 mei as.
Een andere Griekse krant, Tovima, meldt dat de geheime conferentie in hetzelfde hotel zal plaatsvinden als in 1993, toen er eveneens een Bilderberg conferentie in Athene was.

Volgens de kranten zal in ieder geval koningin Beatrix aanwezig zijn. Zij is de afgelopen decennia praktisch op elke Bilderberg conferentie aanwezig geweest. Verder zullen ook de Spaanse koningin Sofia en Lawrence Summers, hoofd van de Amerikaanse National Economic Council en James Jones, hoofd van de National Security Council aanwezig zijn.

Maar er zijn ook andere berichten. Niet in Athene, maar een maand later, ergens in een ander Europees land zou de conferentie gehouden worden. Deze informatie is afkomstig van Andrew Rettman, journalist van de EU Observer. Op de vraag waar Rettman deze informatie vandaan heeft, moet hij het antwoord schuldig blijven.

Het gebeurt overigens praktisch elk jaar: Onafhankelijke onderzoeksjournalisten en kritische researchers slagen er in, al dan niet via lekken, de geheime locatie van een Bilderberg meeting te achterhalen. Vrijwel direct daarna verschijnt er een bericht in de ‘mainstream’ media met een ontkenning en wordt er een andere locatie genoemd. Achteraf blijkt dat in de meeste gevallen de onafhankelijke journalisten gelijk hebben gehad. Misschien een opzetje van de Bilderbergers zelf, die met deze afleidingsmanoeuvre lastige journalisten van het lijf willen houden.
De Bilderbergers hebben grotendeels de westerse pers in hun broekzak. Dat blijkt uit de aanwezigheid van de belangrijkste persvertegenwoordigers op de Bilderberg conferenties.
David Rockefeller bedankte ooit vele jaren geleden de aanwezige journalisten op de Bilderberg conferentie die gedurende vele jaren hun absolute stilzwijgen hebben gehouden als het ging om de jaarlijkse meetings. De topman van de Washington Post Donald E. Graham, hield welbewust de Bilderberg conferenties uit het nieuws.

Alleen vorig jaar bleken de speurders ongelijk te hebben. Toen werd er ook verteld dat de conferentie in Athene gehouden zou worden, maar dat werd uiteindelijk het Marriott Hotel in Chantilly, Virginia, een paar kilometer van Washington D.C.

Aangezien er om de vier jaar een conferentie in Amerika wordt gehouden en in de tussenliggende jaren in Europa, zou Athene wel eens de plaats kunnen zijn waar de wereldelite elkaar zal ontmoeten.
Mocht de conferentie in Athene plaatsvinden, dan zal ongetwijfeld het Nafsik Astir Palace Hotel daarvoor gebruikt worden. Opmerkelijk is dat het niet mogelijk is tussen 14 en 16 mei a.s. een kamer te boeken via de website van het hotel. Voor en na de genoemde datum is er toevallig(?) wel plaats. Het Nafsik Astir Palace Hotel bevindt zich in Vouliagmeni, zo’n 25 kilometer buiten Athene. Het is een zeer luxueuze ambiance, met een enorm zwembad, ruime suites inclusief balkon en uitzicht over zee.

Journalisten worden tijdens een Bilderberg conferentie op een afstand gehouden, zij zijn niet welkom. Al decennialang wordt de pers geweerd. De enige persvertegenwoordigers die worden uitgenodigd zijn de degenen die de pers runnen en hun mond houden over de Bilderberg conferenties.

In 2006 probeerde Alex Jones, een kritisch en onafhankelijk journalist, bij de conferentie in Ottawa te komen. Bij de Amerikaans-Canadese grens werd hij tegengehouden en gearresteerd. Vijftien uur lang werd hij verhoord en bedreigd, alleen omdat hij op weg was naar de conferentie.
Uiteindelijk slaagde hij er in, samen met de onafhankelijk onderzoeker Jim Tucker, het Brookstreet Hotel in Ottawa te bereiken waar de wereldelite zich verzamelde. Hierover is een film gemaakt onder de titel Endgame. Jim Tucker heeft een imposant boek geschreven over de Bilderberg conferenties van de afgelopen veertig jaar.

Vorig jaar, toen Alex Jones opnieuw probeerde de Bilderberg conferentie te bezoeken, werd hij door beveiligingspersoneel hardhandig verwijderd. Dit is onder andere te zien in zijn film The Obama Deception.
Daaruit blijkt ook dat de regering Obama volledig uit politici bestaat afkomstig uit Wall Street. Niemand van hen is afkomstig uit de olie industrie, de defensie industrie, niemand uit de technologie sector, uit de zware industrie of de auto industrie, niemand die kleinere bedrijven vertegenwoordigt, niemand. Allen komen uit Wall Street en zijn vertegenwoordigers van de Amerikaanse financiële oligarchie. Vertegenwoordigers van deze oligarchie zullen de gesprekken bepalen tijdens de Bilderberg conferentie dit jaar.