Door T.Muralidhar Bhagavat

Moslims die willen leven onder de Islamitische Sharia-wetten, kregen kort geleden te horen, dat zij Australië moeten verlaten. De regering deed een aanval op de radicalen in een maatregel om zich te vrijwaren voor aanslagen van terroristen.

Een dag nadat een groep gematigde Moslims  tijdens een speciale ontmoeting met Premier John Howard trouw gezworen had aan Australië en zijn koningin, maakten het kabinet duidelijk dat extremisten hard aangepakt zullen worden. De Minister van Financiën, Peter Castello, de gedoodverfde opvolger van Howard, liet doorschemeren dat sommige radicale geestelijken verzocht zou worden het land te verlaten, als zij niet accepteerden dat Australië een wereldlijke staat is en dat de wetten door het Parlement gemaakt worden. “Als dit uw waarden niet zijn, als u een land met Sharia-wetten of een theocratische staat wenst is Australië geen plaats voor u”, zei hij voor de nationale televisie.

“Tot geestelijken die leren dat het volk van Australië door twee wetten geregeerd wordt: de Australische wetten en de Islamitische wetten, zou ik zeggen: ‘daar klopt niets van.’”  Als u niet kunt instemmem met de parlementaire wetgeving, onafhankelijke gerechtshoven, democratie en de Sharia prefereert en de gelegenheid hebt om zich in een ander land te vestigen, waar men zich wel houdt aan de sharia, is dat misschien een betere optie”, zei Castello.

Op de vraag of hij bedoelde dat radicale geestelijken gedwongen zouden worden om te vertrekken, antwoordde hij dat mensen met een dubbele nationaliteit, mogelijk gevraagd zouden kunnen worden om naar een ander land te verhuizen. Brendan Nelson, de minister van Onderwijs zei later tegen verslaggevers dat Moslims, die de plaatselijke waarden niet wilden accepteren dienden te vertrekken. Mensen die geen Australiërs willen zijn, en niet willen leven naar Australische waarden en daar geen begrip voor kunnen opbrengen, kunnen beter vertrekken,” zei hij.

Bij een andere gelegenheid maakte Howard enige Australische Moslims boos door te zeggen dat hij erachter staat dat preken in de moskeeën in Australië afgeluisterd worden.. “Niet Australiërs, maar immigranten moeten zich aanpassen. Pas je aan of vertrek. Ik ben het zat dat dit land bang is om een of ander individu of zijn cultuur te beledigen. Sedert de aanslagen van terroristen op Bali nemen we een golf van vaderlandsliefde waar bij de meerderheid van de Australiërs.”

“Er zijn echter een paar dingen, die degenen die pas kort geleden naar ons land gekomen zijn en kennelijk sommigen die hier geboren zijn moeten begrijpen. “Deze cultuur is ontwikkeld  in twee eeuwen van strijd, beproevingen en overwinningen door miljoenen mannen en vrouwen die vrijheid gezocht hebben.”

“Wij spreken hoofdzakelijk Engels, geen Spaans, Libanees, Arabisch, Chinees, Japans, Russisch, of welke taal dan ook. Leer daarom de taal, als u deel wilt uitmaken van onze samenleving!”

“Wij zijn gelukkig met onze cultuur en verlangen geen verandering; het interessert ons echt niet hoe u de dingen deed waar u vandaan gekomen bent. Houdt maar vast aan uw cultuur, maar dring die niet aan anderen op.

“Dit is ons land en onze levensstijl en wij geven u alle kansen om van dit alles te genieten Maar als u eenmaal klaar bent met klagen, jammeren en zeuren over Onze Vlag, Onze verklaring van trouw, onze Christelijke overtuigingen of Onze Manier van Leven, moedig ik u echt aan om gebruik te maken van nog een grote Australische vrijheid, “het recht om te vertrekken.”

Als u hier niet gelukkig bent, ga dan weg. Wij hebben u niet gedwongen om hierheen te komen. U vroeg om hier te zijn. Accepteer dan het land dat u aangenomen hebt.”