Teheran, 29 nov. 2006.

Ayatolla Ahmad Janati staat aan het hoofd van de machtige Raad van Voogden,  een groep die het laatste woord heeft over alle beleidsvoornemens en theologische zaken in Iran.
Zijn boodschap vandaag was dat Amerika bezig is Irak te vernietigen en een wig te drijven tussen de Moslims in het Midden-Oosten

Janati zei: “De Amerikanen zijn bedriegers en leugenaars. Zij praten over democratie, maar achter de schermen bedriegen ze het volk. Zij willen de mensen tegen elkaar opzetten. Allah, houd deze duivels uit onze landen weg.”
En, zoals gewoonlijk aan het eind van elke vrijdagse preek, is het verplichte refrein in koor:
Dood aan Amerika. Dood aan Israël.”

De laatste 15 maanden  hebben deze woorden, vooral “Dood aan Israël,”een nieuwe betekenis gekregen hier en in de gehele wereld.
Sinds de havik Mahmoud Ahmadinejad in 2005 de presidentsverkiezingen gewonnen heeft roept hij herhaaldelijk op om Israel te vernietigen en de Joden te doden.
“Het Zionistische regiem van Israel  is eigenlijk een rotte, dorre boom die met een storm geveld wordt,” zei Ahmadinejad.

Vorig jaar zei Ahmadinehad op een anti- Israël conferentie, dat “Israel van de wereldkaart gevaagd moet worden.”
Sindsdien heeft hij meer van zulke opmerkingen gemaakt. Hier zijn een paar voorbeelden in zijn eigen woorden:
“Een nieuw Midden-Oosten zal overwinnen zonder het bestaan van Israël.”
“Zijn het mensen? Het (Zionisten) zijn een groep bloeddorstige wilden die alle andere criminelen beschamen.”
“Israel is een regiem op het kwaad gebaseerd dat niet kan blijven bestaan; eens verdwijnt het van de kaart.

Velen vrezen dat deze radicale president streeft naar het bezit van een Islamitische bom om tegen Israël te gebruiken. Intussen heeft Ahmadinehad  ook de Holocaust “een opgeblazen sprookje “genoemd.
Hij zegt dat de moord van 6.000.000 Joden door de Duitsers een mythe is. Hij is voornemens komend najaar een conferentie in Iran te organiseren om de bewijzen voor de Holocaust in twijfel te trekken.

Bron: George Thomas  CBN News