In 2001 werden wij (het KNP) door een zeer bekende televisie presentator benaderd met de vraag of wij aan islamofobie leden. Dit naar aanleiding van een publicatie over de toename van het aantal moslims in Duitsland. Zie hier het artikel

Bovengenoemd artikel gaat in op de plannen van Abu Hamza om de Islam de invloedrijkste religie te maken d.m.v. de Jihad.
Afgelopen vrijdag heeft de zogenoemde ‘terreurimam’ Abu Hamza een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen voor het kidnappen van 16 toeristen in Yemen in de jaren ’90. Hamza werd in mei 2014 veroordeeld voor 11 aan terrorisme gerelateerde beschuldigingen, waaronder het kidnappen van 16 toeristen in Yemen in 1998, het steunen van terroristen en een poging tot het opzetten van een trainingskamp voor terroristen.

Hamza is een voormalig imam van de Finsvury Park moskee in Londen. In 2012 werd de in Egypte geboren Hamza door het Verenigd Koninkrijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De van haat predikende imam werd in 2004 door de Britse politie gearresteerd op verzoek van de Amerikanen. Blijkbaar had de UK geen grond om de terreurverdachte eerder te veroordelen (zie hiervoor artikel in The Guardian van 20 mei 2014)
In 2001 en in 2006 heeft het KNP in verschillende artikelen die u hier en hier kunt lezen, al aandacht besteed aan deze man en het beleid van westerse regeringen om de radicale moslims gunstig te stemmen! Hieronder een citaat uit een van de artikelen.

Kijk eens naar wat er in de Negentiger Jaren gebeurd is. De veiligheidsdiensten waren op de hoogte van Abu Hamza en soortgelijke predikers. Zij wisten dat Londen het centrum voor Islamitische terroristen werd. De politie wist het. De regering wist het. Toch werd niets gedaan.
De hele benadering van de militante Moslims was gericht op gunstig stemmen. 7 juli bewees dat deze benadering niet werkt. Toch wordt die methode nog steeds gevolgd. Er is bijvoorbeeld een boek, de Edele Koran, een nieuwe weergave van de betekenis ervan in het Engels. In Moslim boekwinkels is het openlijk te koop. Het roept op tot het doden van Joden en Christenen en het zet een strategie uit voor het doden van ongelovigen en het bestrijden van hen. De regering heeft totaal niets gedaan om de verkoop van het boek tegen te gaan. “Waarom niet? Ministers hebben beloofd religieuze haat te straffen, de verheerlijking van het terrorisme een misdaad te noemen; toch doen zij niets aan het boek waarin aan beide op grove wijze schuldig gemaakt is.

Hoewel de rechter van het district Manhattan, Katherine Forrester herhaaldelijk heeft gezegd dat Hamza geen berouw heeft getoond over zijn daden en dat zodra hij vrij zou komen de wereld niet veilig is, denkt zijn familie daar nog steeds anders over. Tot de laatste minuut proberen zij de rechter ervan te overtuigen dat ‘Hij een erg vriendelijk en behulpzaam man’ is. Volgens zijn vrouw ‘heeft hij veel mensen geïnspireerd in de gemeenschap’ en zijn zoon noemt hem ‘een geweldige en liefdevol vader voor zijn kinderen’.

De 56 jarige Abu Hamza heeft zijn beschuldigingen altijd ontkend.

Zie hier meer berichten over de Islam