Bij de recente lokale verkiezingen in Baden-Württemberg is de PBC (Partei Bibeltreuer Christen) de 1% drempel dichterbij gekomen. De PBC kreeg in maart 0,7% van de in totaal vier miljoen stemmen. Bij de verkiezingen voor het Duitse parlement kreeg zij 0,6% van alle stemmen in heel Duitsland en bij de vorige verkiezingen in Baden-Württemberg was het 0,5%.

Minimaal is 1% van de stemmen nodig om in aanmerking te komen voor de vergoeding van kosten die gemaakt worden voor de verkiezingscampagne.
Volgens voorzitter Walter Weiblen van de PBC stonden er in 47 van de 70 kiesgebieden kandidaten verkiesbaar. Met name in gemeentes in het Zwarte Woud, kreeg de PBC 2,5% tot 3,5% van alle stemmen.

Weiblen, verheugd met de groei van zijn partij, verklaarde tevens teleurgesteld te zijn omdat er niet meer christenen op de PBC hebben gestemd. “De CDU en zijn leider hebben de kiezer met financieel onhoudbare beloftes in slaap gewiegd”.
Weiblen zelf kreeg in zijn eigen gebied Stuttgart slechts 0,5% van de stemmen. Alleen in Sachsen-Anhalt waren er geen verkiesbare kandidaten.

Bron: Idea Spektrum