Vrijwel meteen na de Bilderberg conferentie die vorige maand in Versailles werd gehouden, is bekend geworden wie er op deze jaarlijkse bijeenkomst aanwezig waren.

Van de Nederlanders was ex-VVD leider Frits Bolkestein aanwezig, die nu een topfunctie bekleed bij de Europese Commissie, evenals Victor Halberstadt, de Leidse economie professor, in zijn hoedanigheid als secretaris-generaal van de Bilderberg conferenties. Hij is lid van het Steering Committee van de Bilderberg conferenties en een van de weinigen die bepaalt wie er uitgenodigd worden.
De minister van Buitenlandse Zaken, Jaap de Hoop Scheffer, ex-premier Wim Kok, koningin Beatrix en Klaas de Vries, Tweede Kamerlid en voormalig minister van Binnenlandse Zaken waren present. Van het Nederlandse bedrijfsleven waren dit jaar Heineken topman Anthony Ruys en Shell topman Jeroen van der Veer aanwezig.

Voorafgaande jaren waren ook diverse topmensen van het bedrijfsleven aanwezig. Maar niet elk jaar worden dezelfde mensen uitgenodigd. Koningin Beatrix en Victor Halberstadt zijn al bijna twintig jaar van de partij.

De echte stamgasten zijn te vinden onder de Amerikaanse en Britse genodigden. David Rockefeller, Henry Kissinger, Vernon E. Jordan en Richard N. Perle, de architect van de militaire actie tegen Irak en alle vier lid van de Council on Foreign Relations. Veel Amerikaanse aanwezigen zijn lid van deze Raad, die een belangrijke adviesfunctie heeft inzake het buitenlandse beleid van de VS.
Ook Paul Wolfowitz, een van de neo-conservatieve denkers achter het beleid van Bush was er, alsmede Robert Zoellick, de belangrijkste handelsadviseur van president Bush en Conrad Black, topman van een van de belangrijkste mediaconcerns.

Andere gasten die er dit jaar waren: onder andere Willy Claes, voormalig secretaris-generaal van de NAVO, de Franse ex-president Valery Giscard d’Estaing, Mervyn A. King, een van de topmensen van de Bank of England, Tomasso Padoa-Schioppa, lid van de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank, de Belgische kroonprins Philippe, de Deense premier Rasmussen, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Otto Schily, Daimler Chrysler topman Jürgen Schrempp, Peter Sutherland, voorzitter van Goldman Sachs en British Petroleum, en Etienne Davignon, de vice-voorzitter van Societé Generale de Belgique.

Veel van de genoemde leden zijn lid van de European Round Table of Industrialists, een machtige lobbygroep binnen de Europese bureaucratie, de Trilaterale Commissie of andere gremia die de Europese eenheid en de mondiale integratie verder moeten versterken.

In totaal waren er ruim honderd genodigden aanwezig afkomstig uit de meeste Europese landen. Dit jaar was er een parlementslid uit Koeweit aanwezig.
Ook waren enkele vertegenwoordigers van de perswereld aanwezig, maar die hielden hun mond. In ieder geval was er in de Financial Times, Le Figaro, Die Zeit, La Republica, New York Times en de Wall Street Journal niets over deze geheime Bilderberg conferenties te lezen.