Door Tim Townsend van de St. Louis Post Despatch

Cape Girandeau, Missouri, 2 nov. 2006.  De uitvoerende voorzitter van de Conventie ven Baptisten in Missouri heeft op de jaarvergadering in deze plaats gehouden, gezegd, dat de Islam de grootste bedreiging voor Amerika vormt.
In zijn openingswoord zei Ds. David Clifford maandagavond tot de 1200 afgevaardigden, predikanten en gemeentenleden: “De Islam heeft een strategisch plan om Amerika te veroveren en te bezetten.”

De Conventie van Baptisten in Missouri is een denominatie van 2000 gemeenten die samenwerkt met de Conventie van Zuidelijke Baptisten, de grootste Protestantse denominatie  in de VS, die 16 miljoen leden telt. De gemeenten zijn autonoom, maar werken op veel terreinen samen.
Ibrahim Hooper, een landelijke spreekbuis  voor de in Washington zetelende Raad voor Amerikaans-Islamitische betrekkingen, zei dat de boodschap van Clippard hem niet verbaasde, maar dat hij zich geen zorgen maakte over de invloed ervan.

“Dit soort onkundige retoriek vol haat past religieuze leiders in ons land niet; in plaats daarvan behoren zij dit soort dweepzieke taal met kracht af te wijzen,”zei Hooper. “Hij kan dit soort dingen wel gemakkelijk achter gesloten deuren doen, maar de gemiddelde Moslim krijgt te maken met de gevolgen.
Clippard  zei dat  de regering en de Koninklijke familie van Saoedi-Arabië leerstoelen and 138 studentenhuizen voor Moslims  in heel Amerika, onder andere op drie universiteiten in Columbia, Rolla and St. Louis in Missouri gesponsord heeft. “Het is hun om uw zonen en dochters begonnen,” zei Clippard. “Zij komen in het land zogenaamd als studenten en de regering van Saoedi-Arabië betaalt hun kosten.”

Bob Sample, een spreekbuis voor de Universiteit van Missouri te St. Louis, zei dat er in de school inderdaad een Vereniging van Moslimstudenten bestaat, maar dat de vereniging er een van de 150  op de campus  is en één van de zes op religieuze grondslag. Hij zei dat geen enkele van de verenigingen noch de universiteit geld van de Arabische regering ontvangt.

Andrew Carneaga, spreekbuis van de Univeriteit van Missouri in Rolla, zei dat zijn school  ook een Moslim Studentenvereniging had, één van de 14 religieuze studentenverenigingen. Hij wist van geen enkele klacht van andere studenten dat Moslimstudenten hen zouden hebben willen ronselen.
Clippard zei dat Moslims de Amerikaanse regering hoopten over te nemen, stad na stad, te beginnen met Detroit waar reeds veel Moslims wonen.

In een vraaggesprek zei Clippard dinsdag dat hij geloofde, dat “de strategie om de regering over te nemen” bestaat in wachten tot de moslims de meerderheid vormen en dan “hen uit te schakelen die zich niet aan hun religie conformeren.”
Usama Dakdok, een Egyptisch Christen, stichter van de  “Rechte Straat”, een stichting die onder Moslims evangeliseert en  die zich “specialist in dit werk” noemt, zei dinsdag, dat elk woord dat Clippard zei waar is. “Het is tijd dat wij wakker worden. Zij zijn hier om het land over te nemen.”

Clippard zei dat zijn boodschap uit liefde gebracht is.

“Ik haat geen Islamieten,” zei hij “Wij moeten die mensen liefhebben, hen met liefde volgen, één voor één; “het is nodig dat wij hen één maken met de gekruisigde Christus.”