AMSTERDAM-LIENDEN, Het KNP:
Na acht maanden van groot onderhoud is het boekenschip Logos Hope van zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie (OM) vertrokken uit de Filipijnen. Inmiddels is het schip in Hong Kong aangekomen. Ondanks de onverwacht lange duur van het verblijf in de Filipijnen waren er talloze mogelijkheden voor de bemanningsleden om tot zegen te zijn voor de mensen die ze mochten ontmoeten. op 5 december werd het veiligheidscertificaat voor passagiersschepen (PSCC) verleend en mocht de Logos Hope de trossen los gooien. “Er is een nieuwe mijlpaal bereikt waar wij erg blij mee zijn”, aldus Peter Nicoll, algemeen directeur van OM-Schepen.” We danken God voor het team dat zo trouw heeft gewerkt in deze periode en voor de bescherming die we hebben ervaren aan boord.”

Sinds 1970 hebben meer dan 42 miljoen mensen een schip van Operatie Mobilisatie bezocht. Op het schip zijn bijbels, christelijke boeken en algemene boeken te koop. Het schip wordt bemand door christenen uit 45 verschillende landen die gefinancierd worden door hun eigen achterban.

Meer dan 70 teams
Er was veel werk te verrichten. Naast een nieuw brandstofsysteem voor de generatoren werden er grote veranderingen in het buizensysteem aangebracht. Ook werden generatoren gereviseerd en is het elektrische systeem verbeterd. Dankzij het doorzettingsvermogen van de machinisten, bemanningsleden en vrijwilligers aan boord is dit complexe werk voltooid. In de tijd dat het schip in droogdok lag zijn meer dan 70 teams uitgezonden in steden en dorpen van de Filipijnen. Door het tonen van de Jezus-film, het verspreiden van christelijke lectuur, het delen van de boodschap van hoop met de vrouwen die werkzaam zijn in de prostitutie in de lokale bars, helpen bij lokale bouwprojecten, het leiden van Zumba danslessen in het plaatselijke winkelcentrum en het leiden van bijbelstudies lieten de bemanningsleden zien hoe zij leven in hun geloof en konden zij iets van Gods liefde delen met de mensen die ze mochten ontmoeten. Veel mensen hebben een bijbel in hun eigen taal gekregen. Er zijn diepe relaties opgebouwd, iets wat normaal niet mogelijk is omdat de Logos Hope meestal na drie weken naar een andere haven vertrekt. De mensen aan boord van de Logos Hope kijken uit naar hun toekomstige bezoeken in landen in Zuidoost-Azië in 2013.

Raadpleeg voor meer informatie de website van OM-Nedeland www.operatiemobilisatie.nl of de website van de Logos Hope www.omships.org