Volgens de Joegoslavische pater Jakov Colo moeten geloven is het voorlopig gedaan met de Mariaverschijningen. Niet aleen in Joegoslavië, maar als Maria consequent is, in de hele wereld.
Het roomse blad ‘Echo von Medjugorje’ meldt dat Jakov Colo voorlopig de laatste persoon geweest is die Maria heeft gezien. Volgens Colo zal Maria pas weer met Kerst verschijnen.

Het blad ‘Echo von Medjugorje’, dat veel over Mariaverschij­nin­gen publiceert, wordt in Duitsland voornamelijk gelezen door orthodoxe rooms-katholieken, die vrijwel jaarlijks de lange reis naar Joegoslavië ondernemen in de hoop Maria te kunnen aanschouwen. Het blad volgt al jaren de diverse Mariaverschijningen op de voet.

Volgens Colo ontmoette hij de ‘Heilige Maagd’ op 11 september j.l. Op deze dag vertelde Maria aan Colo dat hij door middel van gebed zich goed moest voorbe­reiden op de volgende dag. Op 12 september om 11.15 deelde Maria in een verdrietige stemming hem het ’10e geheim’ mede.
Bij deze gelegenheid vertelde Maria dat zij vanaf nu niet meer elke dag zal verschijnen, alleen met Kerst, “de geboortedag van mijn Zoon”.
“Wees niet verdrietig, want als moeder zal ik altijd met je zijn en net als elke ware moeder zal ik je nooit verlaten. En jij, volg verder de weg van mijn Zoon, de weg van de Vrede en de Liefde en probeer in de opdracht die ik jou heb toevertrouwd, standvastig te blijven”. Na de zegen van Maria eindigde de verschijning om 11.45, aldus Colo.