Christenen in Australië zeggen dat zij vervolgd worden door moslims die dermate in aantal toegenomen zijn dat zij in hele wijken de dienst uitmaken, zegt ds. Fred Nile, de leider van de Christian Democratic Party.
Nile heeft in de afgelopen weekwisseling beroering gewekt door op te roepen tot een immigratiestop voor moslims van 10 jaar met onmiddellijke ingang
Nu moet Australië volgens hem prioriteit geven aan christenen die vervolging in moslimlanden willen ontvluchten.

Nile zei dat er nooit een serieuze studie gemaakt is van de mogelijke invloed op Australië van de meer dan 300.000 moslims, die reeds hier wonen.
Hij zei dat hij een studie verlangde van de voorbeelden van Nederland en Frankrijk, waar de Islamitische minderheid groot genoeg geworden is om een vuist te maken.
“Hetzelfde gebeurt in onze stad Sydney… de moslims vormen concentraties en praktisch door hun bevolkingsaantallen maken zij de dienst uit in deze stad,” zei hij in een uitzending van Radio Zuiderkruis.

Ds. Nile zei dat Egyptische Kopten hem gezegd hadden dat de vervolging door moslims hen gevolgd was tot in Australië.
“Zij zeggen tegen mij: ‘Wij voelen de spanningen toenemen die wij wilden ontvluchten … discriminatie en vervolging; wij voelen dat deze geest hier toeneemt,’” zei hij.
christenen uit Jemen zeiden tegen hem dat zij in hun vaderland moesten doen alsof zij moslims waren om vervolging op straat te voorkomen.
En Islamitisch ambassadepersoneel discrimineerde vaak christelijke aanvragers voor visa, zei hij.

“Ik wil niet dat moslims die op onze ambassades in het buitenland werken bepalen wie naar Australië komen; laten wij vervolgde christenen een voorkeursbehandeling geven,” zei hij.
“moslims worden in moslimlanden niet vervolgd; christenen wel.”
Nile gaf toe dat de immigratie van moslims een gemakkelijk doelwit voor politici was, maar terwijl hij een pleidooi voerde voor verdraagzaamheid, baarden de aantallen moslims die naar Australië komen hem echt zorgen.
De Groene Partij van New South Wales hebben vandaag de grote partijen opgeroepen openbaar afstand nemen van de oproep van ds. Nile om een immigratiestop en een voorkeursbehandeling van zijn partij te beëindigen.
“De verklaring van ds. Nile geeft een lelijk en racistische beeld van New South Wales.” zei het parlementslid van de Groene Partij Lee Rhiannon.
“Alle overheidspersonen moeten zich van zulk een onaanvaardbaar beleid distantiëren.”