Jerusalem Post    Online Edition    6 mei 2006.

De leider van de Likoed, Binyamin Netanyahoe, heeft verklaard dat hij achter de luchtaanval op een opleidingskamp van het Volksverzetscommitte in Gaza staat, waarbij vijf Palestijnen omkwamen. Hiermee hield zijn steun aan de huidige regering wel op.

In een interview met Fox Network, merkte hij op dat Hamas Iran het meest vastberaden steunt en in feite handelt bij volmacht van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, door Netanyahoe een moderne Hitler genoemd. Zo concludeerde Netanyahoe dat het weggeven van land aan de Hamas niet de juiste manier was om terreur te bestrijden.

Willen wij doorgaan met onderghandelingen met de Palestijnen, dan moeten volgens Netanyanoe de terroristen eerst hun “zelfmoordkampen voor kleuters” afbreken, veranderingen aanbrengen in hun onderwijsprogramma’s en preken in de moskees die oproepen tot vernietiging van Israel en ophouden met de terreur.

” Zelfs de woorden zijn belangrijk, ” zei hij, “maar wij horen niet eens de woorden.”

Gevraagd naar zijn commentaar op de wereldwijde terreur, merkte de Leider van de oppositie in  de Knesset op, dat ondanks de technische kloof tussen het Westen en de terreurorganisaties, de laatste het voordeel hebben van gemakkelijke productie en verspreiding van hun wapens.

Hij zei dat de Westerse militaire techniek steeds meer verfijnd en duur geworden is, terwijl terroristenorganisaties dodelijke aanslagen uitvoeren tegen burgers met de meest primitieve wapens. Hij merkte op dat het enige wat nodig is omk een burgervliegtuig neer te halen een simpele luchtdoekraket is.

” De wapens worden zo verfijnd en de terroristen hebben niet veel nodig,” verzekerde hij.

Netanyahoe zei dat hij het meest bang was dat een terroristische staat de beschikking zou krijgen over massavernietigingswapens. Nu, merkte hij op, worden ze afgeschrikt door Amerika en andere mogendheden. Als zij echter atoomwapens zouden ontwikkelen, zouden zij een afschrikking vormen voor de rest van de wereld.

(Het oorspronkelijke artikel is te lezen op www.watch.org