Kerk voor vierde keer afgebrand
Nigeria – Een kerk in de Nigeriaanse stad Kaduna is 10 april door brand verwoest. Het was de vierde keer in vijf jaar dat moslims de kerk in brand staken. Elke keer is de kerk herbouwd. De kerk is van het kerkgenootschap Word of Faith Ministries. De voorganger, Ndubuisi Chiazor, was samen met de kerkenraad in het gebouw op de dag van de brand. Kort na het verlaten van de kerk kreeg hij een telefoontje dat de kerk in brand was gestoken. “Het gebouw is in veertig minuten verwoest. Sinds de invoering van de sjaria in onze deelstaat vijf jaar geleden willen de moslims ons weg hebben. Ze hebben een moskee naast onze kerk gebouwd en willen dat wij onze kerk opgeven. Maar ik kan hun verzekeren dat deze kerk hier nooit weg zal gaan.” (Compass Direct)

Geweld in Nigeria kost 14 christenen het leven
Lagos – Bij gewelddadigheden op 10 april tussen moslims en christenen in de Nigeriaanse deelstaat Benue zijn veertien christenen en drie moslims om het leven gekomen. De spanningen tussen de twee religieuze gemeenschappen in het dorp Chilakera waren opgelopen nadat twee moslims een christelijke studente, Ngumalen Atser, hadden verkracht. “Dit meisje werd niet alleen verkracht door deze moslims, maar later ook vergiftigd”, aldus Tsenongo Abancha, een woordvoerder van de overheid.
Volgens Abancha heeft de lokale overheid zich ingespannen om te bemiddelen tussen de beide bevolkingsgroepen, maar kreeg zij geen steun van moslimleiders. “Het geweld heeft nu geresulteerd in de dood van deze zeventien mensen.” (Compass Direct)

Kerkgenootschap gedwongen hoofdkantoor te verplaatsen
Nigeria – De Church of Christ in Nigeria (COCIN) is gezwicht voor de vijandigheid van de moslims. Het kerkgenootschap heeft als gevolg van het geweld zijn hoofdkantoor verplaatst van Wase in Plateau State naar Kadarko. Onlangs zijn in Wase zes voorgangers vermoord en meer dan 175 kerken volledig verwoest. Een groot aantal christenen is op de vlucht gedreven. Het kerkgenootschap is gesticht in 1904 en is met 2 miljoen leden uitgegroeid tot een van de voornaamste kerkgenootschappen in het noorden van Nigeria. (Compass Direct)