In ‘The Aida Parker Newsletter’ (Auckland Park, RSA) verscheen een wanhopige oproep om het anti-communistische deel van Zuid-Afrika bij te staan in de donkerste dagen van haar bestaan.

In vele delen van het land woedt reeds lang een burgeroorlog, en het is zeker dat het ergste nog komt. Het gaat hier hoofdzakelijk om een strijd tot de dood tussen het Xhosa-volk (waartoe het communistische African National Congress behoort) en de Zoeloes (bijgestaan door conservatieve blanken).

Het A.N.C. gaat op de gruwelijkste manier te werk die men zich kan indenken. Zij ontziet niemand, liegt en bedriegt er op los, maar wordt financieel gesteund door David Rockefeller, de Rothschilds, de First National Bank, de Zuidafrikaanse brouwerijen, Coca Cola, de koninklijke Nederlandse Shell, Heinz, Westinghouse, Rowntree enz.. Zelfs door de Zweedse regering!

In ‘The financial Times’ (Londen), ‘The Economist’ en ‘The Wall Street Journal’ heeft gestaan, dat het A.N.C. in de afgelopen twaalf jaar meer dan zes miljard Rand heeft geïncasseerd. Het is zodoende de rijkste politieke partij in Afrika, en de best bewapende terroristische organisatie ter wereld. Zo worden de marxistische moordenaars beloond…

Niemand is veilig in de buurt van Natal, in de dorpen bij de Drakenbergen, in de goudstadjes bij de Vaalrivier, waar de grote aantallen arbeiders wonen van de Xhosa’s en de Zoeloes.

De slachtpartij neemt voortdurend in omvang toe.
De slachtoffers zijn meestal de Zoeloes, afstammelingen van een nobel en moedig volk, dat geen moderne wapens zoals het A.N.C. heeft. Zoeloes kunnen tegen leeuwen vechten met hun korte speren en stokken, maar zij leggen het af tegen de Russische AK-47 machinegeweren van het A.N.C.. De Zoeloes wilden helemaal geen oorlog, maar het A.N.C. riep op, om het land ‘onregeerbaar’ te maken: zo begon het. Nadat in 1990 Mandela was vrijgelaten was het hek van de dam; de hel brak los.

Dáár zijn de ministeries van buitenlandse zaken van Amerika en Engeland (‘State Department’ en ‘Foreign Office’) schuldig aan, plus de Wereldraad van Kerken! De ‘Newsletter’ schrijft: “Zo diep zijn we gezonken”.

De ‘Inkatha Freedom Party’ van Dr.Mangosoethoe Boethelezi is nu bezig ‘zelfbeschermings-eenheden’ samen te stellen, omdat de Zoeloes totaal in de steek zijn gelaten. De bevolking wordt opgeroepen, hen van militaire uitrusting (kleding), tenten, slaapzakken, eerste-hulp dozen en voedsel in blik te voorzien.

De leiders van het A.N.C. rijden als koningen rond in hun dure auto’s. In de staat KwaZulu (niet meer erkend door president De Klerk) en in Natal Midlands, worden de Zoeloes dag in dag uit neergeknald als konijnen! De benden van het A.N.C. halen taxi’s en motels leeg en schieten elke Zoeloe dood die ze zien, of verbranden hen levend.

Zij sterven bij duizenden, maar niemand kan de juiste getallen achterhalen. De grond is doordrenkt van bloed. Tienduizenden mensen zijn gewond of verminkt, stervend van honger en angst… Niemand steekt een vinger uit om het A.N.C. een halt toe te roepen. O, zeker, Mandela hangt mooie verhaaltjes op, als hij een goede bui heeft. Ze zijn echter allemaal waardeloos!

De ‘Action Save South Africa’ (Postbus 226 Auckland Park, RSA) stuurt vrachtauto’s vol hulpgoederen naar KwaZulu, dank zij giften van overzee. De regering in Pretoria heeft de ene fundamentele fout na de andere gemaakt. Ze heeft de boodschap van de koning van de Zoeloes niet serieus genomen, op 17 januari 1994. In Meirings Kop heeft koning Zwelithini zijn 200 jaar oude koninkrijk verdedigd en gezegd: “Meneer de president, als koning van de Zoeloes eis ik de onafhankelijkheid van mijn land en volk op. Wij wensen niet onder de voet te worden gelopen. Wij kunnen niet onder uw nieuwe grondwet deelnemen aan de verkiezingen van 27 april. De naam KwaZulu blijft bestaan”.