ASHHURST-LIENDEN, Het KNP:
In de bijbel wordt het voorbeeld gegeven van de bloedzuiger, die nooit ‘genoeg’ zegt. Het lijkt erop dat sommige leiders van Arabische regerin­gen aarzelend kijken naar het ijverig verkwanse­len van de staat Israël waarmee premier Simon Peres zo druk bezig is. Ze bereiden zich nog steeds voor op wapengeweld, omdat ze Israël totaal willen vernie­tigen, terwij Peres het grond­gebied van Israël inkrimpt.

In het Iraakse dagblad ‘Babel’ (uit­gever Oday Hoes­sein) stond onlangs nog, dat vader Saddam de ene gene­ratie mannen na de andere opleidt “om Israël in lich­terlaaie te zet­ten”. Het Joodse volk moet uit­ge­roeid worden en niemand mag ont­snappen stelt het blad. In pamflet­ten, die in Nabloes werden verspreid (terwijl het Israëlische leger daaruit vertrok) stond, dat “de grond onder de voeten van de apen en varkens” zou worden verbrand, zoals de Palestijnen dat daar hadden gedaan… In het hele land zijn er gemiddeld 22 incidenten per week… De Palestijnse politie laat veroordeelde terroristen meteen weer vrij en neemt sommigen zelfs in dienst. Aldus ‘The Jerusalem Post’…

Is dat het probleem? Kunnen of willen de Arabieren (de moslims) niet ophouden met hun ‘handwerk’, hoe de regering in Jeruzalem zich ook in bochten wringt om het hen naar de zin te maken? Is het hele ‘vredesproces’ niets dan een illusie?

Jan Willem van der Hoeven (Internationale Christelijke Ambassade Je­ru­zalem) zegt: “Vele Israëliërs huilen van wanhoop, weten niet meer wat zij moeten denken of doen. Zij kunnen niet geloven dat dit hen allen overkomt, niet door een vijand, maar door hun eigen misleide regering die, evenals indertijd Chamberlain tegen de zo wrange realiteit in, nog hoopt dat dit handelen één keer tot vrede zal leiden. Het tegenoverge­stelde zal be­waar­heid worden…..
Zoals nu al is gebleken, dood en verderf hebben de overeenkomst met Arafat in Oslo gevolgd, in Dizengoff, Beit Lid, Jeruzalem en tal van andere plaatsen”.