Palestijnse Autoriteit heeft € 258.544 betaald aan Sbarro-aanslagers en of hun nabestaanden

Zeventien jaar nadat een zelfmoordterrorist zijn explosief vest in de Sbarro-pizzeria in het centrum van Jeruzalem heeft laten ontploffen, worden de families van de daders nog steeds beloond met maandelijkse betalingen door de Palestijnse Autoriteit (PA), berichtte Palestinian Media Watch (PMW) op 9 augustus 2018 op haar site.

In de zelfmoordaanslag van 9 augustus 2091 op de Sbarro pizzeria lieten 15 mensen het leven, waaronder zeven kinderen. Drie van de kinderen waren broers en zussen en werden samen met hun ouders gedood. Een totaal van 130 burgers raakten gewond bij de aanval. Onder de slachtoffers vijf leden van het Nederlandse gezin Schijveschuurder en het vijftienjarige meisje Malki Chana Roth.

Tot nu toe bedragen de betalingen aan de drie terroristen in totaal meer dan $ 294.332 (€ 258,5 miljoen). De Sbarro-terroristen zijn onder degenen waarvoor de PA en Hamas erop aandringen om hen vrij te laten in een vredesakkoord. De terrorist die de Sbarro-bom maakte, Abdallah Barghouti, heeft in totaal 67 mensen vermoord. De familie van zelfmoordterrorist Izz al-Din Al-Masri heeft $ 50,124 ontvangen als beloning voor zijn zelfmoordaanslag.

De terrorist die de aanval had gepland en de zelfmoordaanslager naar de Sbarro had vervoerd, was Ahlam Tamimi. Tamimi werd in september 2001 gearresteerd en kreeg 16 keer levenslange opsluiting. In 2011 werd ze vroegtijdig vrijgelaten als onderdeelvan het akkoord om de Israëlische soldaat Gilad Shalit te bevrijden van zijn Hamas-gijzelaars. Voor haar tijd in de gevangenis is ze door de PA beloond met salarisbetalingen van ten minste $ 52.681 (€ 46.266).

De zelfmoordbommengordel werd gebouwd door Abdallah Barghouti, de bommenbouwer van Hamas. Barghouti werd in mei 2003 gearresteerd en werd veroordeeld tot 67 keer levenslange gevangenisstraf, waaronder 15 keer levenslang voor het bouwen van de bom die werd gebruikt om de mensen in Sbarro te vermoorden. Hij heeft salarisbetalingen ontvangen van de PA voor ten minste $ 191.526 (€ 168.238). Tegen september 2018 heeft de PA Barghouti, Tamimi en de familie van Al-Masri cumulatief beloond met minstens $ 294.332 (€ 258.544).

De PA stelt dat elke terrorist die door Israël wordt opgesloten een maandsalaris ontvangt voor de volledige duur van zijn of haar tijd in de gevangenis en vaak zelfs na zijn of haar vrijlating. De PA betaalt ook maandelijkse toelagen aan de families van terroristen, zogenaamde ‘martelaren’.

Overgenomen van:  https://brabosh.com/