U hebt tijdens de Kerstdagen de beelden op de televisie gezien? Israëlische soldaten die door Bethlehem patrouilleren.
U hebt gehoord dat de Joden de schuld kregen van de onrust in de stad van David – de geboorteplaats van Jezus.

Dit artikel gaat over wat u in deze verslaggeving niet gezien of gehoord hebt – Het heeft iets van een jaarlijks journalistiek ritueel.

De Christenen vormden eens 20 procent van de bevolking van de Palestijnse Autoriteit. Nu nog 2,4 procent. Er wonen nog minder dan 50.000 Arabieren binnen de Palestijnse Autoriteit.

In 1948 was 80 procent van de bevolking van Bethlehem Christen. Nu is 80 procent Moslim.

Waar zijn ze heengegaan?

Kunt u een schok opvangen?

Velen wonen liever in Israël dan onder het bewind van Yasser Arafat en zijn vrienden in de Hamas en de Islamitische Jihad. In feite is het leven overal elders beter en degenen die weg konden zijn vertrokken.

Deze volksverhuizing en verplaatsing van bevolkingsgroepen is door de Palestijnse Autoriteit totaal onder de dekmantel gehouden en door de wereldmedia in de doofpot gestopt. Ja nog erger: Israël heeft er zelfs de schuld van gekregen.

Maar Christenen die uit het heilige Land vluchten weten waarom zij dat doen. Men hoeft het hun alleen maar te vragen. Het is al lang geleden begonnen. Ik weet het, want mijn grootouders zijn gevlucht naar de veiligheid, en vrijheid van Amerika. Christenen in het Midden-Oosten weten heel goed wie hun vijand is. Zij weten waarom zij onderdrukt worden. Zij weten wie hen aanvalt. Zij weten wie hun grondgebied bezet houdt.

Niet Israël.

Dit zijn de feiten. Ongeveer 2 miljoen Christenen  zijn in de laatste 20 jaar uit het Midden-Oosten  gevlucht. Sommige schattingen zijn hoger. Sinds Arafat het bewind over de Palestijnse gebieden van Israël  overnam is het aantal Christenen onder de bevolking gedaald van 15  tot 2 procent.

Zij worden verdreven. Zij worden vermoord. Zij worden verkracht. Zij worden stelselmatig vervolgd. Zij worden gemolesteerd. Zij worden geïntimideerd.

Dat is het leven van Christenen in Bethlehem en andere vroeger Christelijke steden op de West Bank. Stelt u zich dan eens voor wat het wordt als Palestina een echte staat wordt.

Als deze mensen gevlucht waren voor onderdrukking door Israëli’s, waarom zijn ze dan gevlucht  na dat de Israëli’s vertrokken waren? Dit is onzin. De enige manier waarop Israël de uittocht van Christenen uit het Midden-Oosten heeft bevorderd is door zich terug te trekken uit gebieden in Judea, Samaria, Gaza, Zuidelijk Libanon en elders. Toen Israël deze gebieden bestuurde leefden Christen-Arabieren in veiligheid.

De waarheid is dat de Christelijke bevolking in Israël sinds 1948 verviervoudigd is. Waarom? Israël waarborgt godsdienstvrijheid, terwijl de Palestijnse Autoriteit één officiële religie te bieden heeft, namelijk de Islam.

Wat er in de Palestijnse Autoriteit gebeurd is, is dat de beschermende hand van Israël weggehaald is, toen het – onder internationale druk – Arafat en de Palestijnse Autoriteit steeds meer gezag gegeven heeft om hun eigen gebied te besturen.

Vraag: Wat is er erger dan om uw geloof te worden geïntimideerd, gemolesteerd en vervolgd te worden?

Antwoord:  Om uw geloof te worden geïntimideerd, gemolesteerd en vervolgd te worden – en te zien dat de uitvoerder van deze misdaden tegen de menselijkheid met succes iemand anders ervan beticht.

Het is tijd dat de hele wereld erkent dat er in het Palestijnse gebieden een miniholocaust tegen de Christenen plaatsvindt. Het is tijd dat de schuldigen aan deze gruwelen gestraft worden – vooral zij die in de Palestijnse Autoriteit de dienst uitmaken. Zij moeten niet beloond worden met een eigen staat.

Door Joseph Farah WorldNetDaily