Van 1 mei tot 30 juni as. kan iedereen in de Openbare Bibliotheek van Abcoude meedoen aan een paranormaal experiment dat plaats vindt in het kader van een tentoonstelling over parapsychologie in de bibliotheek.

Gedurende deze twee maanden selecteert het Parapsychologisch Instituut in Utrecht dagelijks een foto waarvan het onderwerp door de deelnemers paranormaal moet worden ‘gezien’. ‘Parapsychologen nemen aan dat ieder mens in een bepaalde mate over paranormale vermogens beschikt. Dat betekent dat iedereen in beginsel een stukje van de toekomst zal kunnen voorzien’, zo staat er in de folder.
Verder zijn er in de bibliotheek extra boeken over parapsychologie te leen. Op de tentoonstelling zijn er ook verschillende soorten mandala’s te zien.

De vraag blijft: waarom een ‘neutrale’instelling als de Openbare Bibliotheek zich bezighoudt met het propageren van occulte wetenswaardigheden en het bevorderen van occulte vermogens in de mens.
De westerse wereld en met name Nederland wordt momenteel overspoeld door een occulte vloedgolf. Wil men dan niets meer weten van de geboden Gods die ons vertellen verre te blijven van alle soorten van occultisme en magie?