Vergeet Google Glass, de Braziliaanse politie heeft tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië een robocop-achtige bril gebruikt. De bril kan in een enkele seconde 400 gezichten registreren en vergelijken op 46.000 punten.

Het systeem is ontworpen om bekende criminelen en terroristen op te sporen, de apparaten zijn al getest bij voetbalwedstrijden en concerten in Brazilië.

 

Een kleine camera, gemonteerd op de bril, vangt 400 gezichten per seconde en stuurt ze naar een centrale database van maximaal 13 miljoen gezichten. De politie hoeft op deze manier niet meer te vragen naar legitimatiebewijzen. De computer vergelijkt de biometrische gegevens op 46.000 punten op een gezicht. De camera kan de gezichten scannen en tot op 50 meter afstand herkennen. We weten niet hoe het precies zit, maar volgens de Britse krant The Telegraph kan het systeem worden aangepast om te zoeken naar een specifiek persoon of doel tot op bijna 20 kilometer afstand.

In geval van een match zal er een rood signaal verschijnen op een klein scherm aangesloten op de bril zodat de politieagent actie kan nemen of overgaan tot een arrestatie. De technologie werkt via een computer met een bi-directioneel audio/video systeem dat is voorzien van video analytics, gezichtsherkenning en LPR-software.

Bron: www.beveiligingnieuws.nl