De Russische regering aangekondigd om de twee staatstele­communi­catiebe­drijven daadwerkelijk te privatiseren. Het plan is afkomstig van de investeringsbank N.M.Rothschild in Londen. Het betreft de twee telecom-giganten ‘Rostelecomm’ en ‘Svyazin­vest’.
De Russische regering beheert 51% van ‘Rostelecomm’ en 100% van ‘Svyazinvest’. Laatstgenoemd bedrijf was ooit bedoeld als tegenhanger van ‘Rostelecomm’ met als opzet de concurrentie te stimuleren. Door de plannen van de Rothschild bank worden de twee communicatiegiganten tot één concern gevormd, waarna een kwart verkocht zal worden voor 1 miljard dollar.

Het internationale netwerk van de Rothschild banken dat zeer actief is op het gebied van privatisering en fusie in de telecommunicatie-industrie, omvat banken zoals St.James Place Capital van Jacob Rothschild, Rothschild et Cie in Parijs en Banque Privée Edmond de Rothschild in Geneve.
De Rothschild bankiers die actief zijn in meer dan twintig landen, krijgen hiermee een grote invloed op de internationale communicatienetwerken.

N.M.Rothschild adviseert Deutsche Telekom, dat tot voor kort door de Duitse staat werd gerund en het derde telecommu­nicatie­netwerk ter wereld vormt. Ook is Rothschild actief in British Telecom, waar de Rothschild de privatisering reeds in 1991 ter hand nam.
N.M. Rothschild ontplooit eveneens privatiserings-activiteiten in Cuba, Griekenland, Hongarije, Moldavië, Ivoorkust en diverse Aziatische landen.
In Nederland is Rothschild actief samen met ABN Amro op interna­tionale kapitaalmarkten en de herplaatsing van aandelen. Rothschild adviseerde ondermeer de Nederlandse staat tijdens de privatisering van PTT Telecom en DAF.

De Rothschilds zijn gelieerd aan de machtige Morgan Guarantee Trust, de Lloyds Bank, de Hambros Bank, Chemical Banking en het machtige goud en diamantkartel van De  Beers/Op­penheimer. Minder bekend is dat Rothschild zakelijke contacten onderhoudt met het Vaticaan.

De Rothschild bank is een enorme economische en financiële macht in de wereld. Rothschild investeert in de staalindustrie, oliemaatschappijen, mijnbouw, scheepvaart en in spoorwegennetten, zoals in Amerika waar Rothschild rond 1900 96% van het spoorwe­gennet beheerde.
Vanaf zijn ontstaan was de Rothschild bank de hoffinancier van een aantal westerse regeringen. Ook was Rothschild de eerste bank in Europa die geld uitleende om oorlogsinspanningen van de corrupte 19e eeuwse koningshoven te financieren.

Sir Evelyn de Rothschild, de bestuursvoorzitter van deze machtige familiebank is lid van de zeer exclusieve 1001 Club. De 1001 club is een verzamelplaats van de allerrijkste bankiers, zakenlieden, politici en captains of industry van deze transat­lantische financiële oligarchie. De 1001 Club is zo geheim dat ze zich hult onder de dekmantel van een milieuorganisatie.