‘The McAlvany Intelligence Advisor’ bericht hoe de Russen doorgaan om zich op een volgende oorlog voor te bereiden.
Het herinnert aan de uitspraak van Winston Churchill: “Als je de feiten niet onder ogen ziet, vinden ze wel een manier om je in de rug te steken”.
Rusland heeft niet alleen Iran, Irak, Syrië en Egypte bewapend voor een confrontatie met Israël in het Midden Oosten, maar gaat ook zelf door met zich voor te bereiden. Bijvoorbeeld de bouw van een super vliegdekschip met de naam ‘Admiral Kuznetsov’, en het grootste slagschip ter wereld, met geleide projectielen aan boord (ballistic missiles), genaamd ‘Peter the Great’. Ook de grootste, modernste onderzeeboot in de vijfde groep van de ‘Borei’-klasse met geleide projectielen: de eerste heet ‘Yuri Dolgoruki’. Verder een heel stel aanvalsonderzeeboten met atoomwapens, in de ‘Severodvinsk’-klasse. De bestaande duikboten van het ‘Typhoon’-type hebben een betere soort projectielen gekregen dan de SS-N-24/6. Bovendien heeft Rusland een super ‘stealth’-bommenwerper ontwikkeld.

Voor het Amerikaanse Congres heeft wijlen admiraal Jeremy Boorda gewaarschuwd dat Moskou nu grotere, bijna geluidloze onderzeeboten heeft dan welke Westerse mogendheid ook. Jeremy Boorda pleegde na zijn waarschuwing zelfmoord. De inlichtingendienst van de Amerikaanse luchtmacht heeft een rapport naar het Congres gestuurd met de mededeling, dat Rusland ondanks alle verhaaltjes over sociale en economische problemen, de grootste hoeveelheid op het land gestationeerde geleide projectielen klaar houdt voor gebruik. De regeringsleiders van Rusland en China hebben in bedekte termen nog onlangs gewaarschuwd, dat zij atoomwapens zullen gebruiken tegen de USA, wanneer zij vinden dat hun belangen in gevaar komen.

Volgens berichten in de ‘Washington Post’ (bij monde van David Hoffman) heeft minister Nikolai Mikhailov fel geprotesteerd tegen de bouw van een defensie-systeem tegen geleide projectielen in de USA Hij zei: “Wij hebben zulke technische capaciteiten, dat wij elke defensie de baas kunnen. Wij zullen die tegen de Verenigde Staten gebruiken, als ze ons ertoe dwingen”. Hoffman zegt in een toelichting, dat de Russen dan een groter aantal atoomkoppen op hun projectielen zullen zetten. Mikhailov heeft al eerder gezegd, dat de Russen elke afvuur-installatie van de Amerikanen kunnen bereiken. Washington geeft toe, dat hun vijand slechts 15% van haar wapens (ICBM’s) nodig heeft om ongeveer 75% van de projectielen in de USA uit te schakelen. De Russen hebben sterkere opslagplaatsen en ook mobiele lanceerinstallaties tot hun beschikking, waardoor ze moeilijker te treffen zijn.

Inmiddels is ontdekt dat ze een ondergrondse militaire stad bouwen in de Yamantau bergen, waar 60.000 mensen aan werken.
Ze blijven doorgaan met oefeningen voor aanvallen op de USA. Op 21 februari 1997 was er een oefening met de titel ‘De USA vernietigen in minder dan een uur’.
In september 1997: drie dagen proefschieten met geleide projectielen vanaf duikboten, via bommenwerpers en vanaf het vaste land.
In april 1998: gesimuleerde aanvallen op de USA door Russische strategische bommenwerpers en proeven met projectielen voor grote afstanden.
In oktober 1998: een gecombineerde proefaanval zonder projectielen op de USA door Russische strategische raketstrijdkrachten en bommenwerpers. Sindsdien is het aantal oefeningen verder opgevoerd en zij gebeuren nu zo vaak, dat het kennelijk routine is geworden

Rood-China volgt echter in het voetspoor van Rusland en heeft alvast het Panamakanaal overgenomen.
De USA heeft inmiddels 2/3 van haar atoomarsenaal vernietigd en heeft bijna geen geleide projectielen meer.