Jeugdige satanisten zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor verschil­lende  grafsschendingen in Brandenburg en Saksen, in het voormalige Oost-Duits­land. Dit meldt een bericht van Idea Spektrum dat uitgegeven wordt door de Duitse Evange­lische Alliantie.

Op het Nordfriedhof in Cottbus hebben volgens de plaatselijke politie vier teenagers in de nacht van 18 april op het kerkhof een satans­mis gevierd. Bij dit occulte ritueel zijn 21 grafstenen en kruizen omverge­haald en ernstig beschadigd. De daders, die uit gebroken gezinnen kwamen, gaven toe vaker zwarte missen op kerkhoven gevierd te hebben.

Ook in het Saksische stadje Pirna zijn in de Paasnacht graven vernield en satanische symbolen op veertig grafstenen aangebracht. In Leipzig werden drie graven vernield. In Lindenau werd in een pas gerestaureerd kerkje op het kerkhof brand gesticht en de houten kruizen in de kapel vernield. Volgens de politie van Leipzig waren er nog geen onderzoeksresultaten voor handen. Satanisten waren in 1995 verantwoordelijk voor veertig grafschen­dingen. De daders die opgepakt zijn waren tussen de 14 en de 18 jaar oud.