Eritrese autoriteiten hebben eind januari tijdens een kerkdienst 27 christenen opgepakt. Dat meldt Open Doors, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor vervolgde christenen. Daarmee komt het aantal gearresteerde christenen sinds oktober op meer dan 300 en het totaal op bijna 3.000.

De kerkgangers vierden avondmaal toen de politie de eredienst verstoorde. De twintig mannen en zeven vrouwen die zondag werden opgepakt, werden volgens bronnen van Open Doors in Eritrea geslagen toen ze werden meegenomen naar het politiebureau. De groep christenen zit nog vast.

Januari was een moeilijke maand voor de christenen in Eritrea. Begin deze maand stierven twee mannen in een militair concentratiekamp. Volgens Open Doors verwachten christenen in Eritrea dat er de komende tijd alleen maar meer invallen zullen volgen, voornamelijk in huizen waar mensen samenkomen voor een eredienst.

Bijna 3.000 christenen in Eritrea zitten gevangen, omdat ze bij de ‘verkeerde kerk’ horen. Sinds 2002 zijn in het land alleen de Orthodoxe, de Katholieke en de Lutherse kerk toegestaan. Een aantal leden van de Faith of Christ-kerk in Eritrea is onlangs wel op vrije voeten gesteld. Volgens Open Doors is hun vrijlating te danken aan tussenkomst van het Ministerie van Godsdienstzaken in Eritrea. Het ministerie gaf aan dat de Faith of Christ-kerk gezien wordt als een kerk die geen kwaad kan.