Studiedag 2012

De studiedag van Het KNP heeft dit jaar plaatsgevonden op zaterdag 24 november. Drie sprekers gingen in op het thema: Jehova’s Getuigen, of

voluit gezegd Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen, (of Wachttorengenootschap vanwege de naam van hun periodiek “De Wachttoren”).

De titel van deze dag was:

Ontwaakt! Wacht u voor de toren van de Jehova’s Getuigen.

Aan de hand van drie lezingen werd ingegaan op dit thema, de grondleggers, verborgen symbolieken in gebruikte illustraties. Bovendien werd een van de lezingen door een ex-Jehova’s Getuige verzorgd.

Lezing 1: Bijbeluitleg bij de Jehova’s Getuigen: geen licht op uw pad (door drs. R.J. Bleeker)

In deze lezing zal drs. R.J. Bleeker kort ingaan op het Gods-, mens- en maatschappijbeeld dat Jehova’s Getuigen hebben. De nadruk zal echter liggen op de Nieuwe Wereldvertaling en hun Bijbeluitleg. Een belangrijk punt is dat Jehova’s Getuigen de Godheid van Christus ontkennen. Vanuit de Bijbel zal hierop worden ingegaan en een aantal handreikingen wordt gedaan om deze ontkenning te weerleggen. Luister hier:

Lezing 2
– Deel 1: Diapresentatie: verborgen symboliek in illustraties van Jehova’s Getuigen.
– Deel 2: De grondleggers van de Jehova’s Getuigen en de vrijmetselarij (door dhr. A. Mosterdijk)

In deel 1 van deze lezing zal aan de hand van illustraties worden ingegaan op symbolieken in de illustraties die gebruikt worden door het Wachttorengenootschap. Opvallend is dat occulte en magische tekens vaak heel subtiel zijn verwerkt en niet direct opvallen. Eind jaren ’80 heeft ex-Jehova’s Getuige Darek Barefoot een hierover boek geschreven. Dit leidde tot een confrontatie met het Wachttorengenootschap en uitstoting. Aan de hand van voorbeelden zal deze symboliek worden toegelicht.

In deel 2 van deze lezing zal dhr. A. Mosterdijk ingaan op de vrijmetselarij en de vermeende invloed op de grondleggers van de Jehova’s Getuigen. Luister hier:

 

Lezing 3: Achter de glimlach van Jehova’s Getuigen (door dhr. W. de Goeij)

Beluister hier de lezing: