“Een druk op de knop van een van de nieuwe horloges van Swatch en je waant je in een middeleeuws kasteel in Transsylvanië. Buiten is het noodweer, de ramen en deuren klapperen en klokslag twaalf verschijnt een duivelachtige verschijning. ‘The Devil in the Mirror’ is dan ook de toepasselijke naam van deze nieuwe tijdaangever”.


Van een vrolijk en kleurrijk horloge verandert het Swatch horloge in een angstaanjagende duivelskop. De populaire horlogemaker brengt met ‘The Devil’ in ieder geval een opvallende verschijning op de markt. Of het contrasterende groen, geel en rood eenieders pols siert, is echter de vraag, aldus het blad SUM (Specifiek Universitair Magazine), dat gratis op de universi­teit van Amsterdam wordt verspreid.

‘The Devil’ is een van de meest in het oog springende uurwerken in de voorjaars- en zomercollectie van 1998 van het Zwitserse bedrijf. De collectie telt tachtig nieuwe modellen. De horloges zijn allemaal quartz-precies, shockproof, waterdicht en je krijgt een jaar Swatch garantie. Prijzen variëren van f85.- tot f200.-
Voor wie het aandurft, is het duivelse horloge voor f120.- te koop bij de Swatch Stores in Amsterdam en Rotterdam, geselecteer­de warenhuizen en juweliers, aldus SUM.

‘The Devil in the Mirror’, de naam van het horloge staat op het zwarte horlogebandje vermeldt. Op het bovenste deel van het bandje staat: ‘A Tale of Gothic Horror’.
Schijnbaar zag de redactie van Sum het opportuun reclame voor dit soort artikelen te maken, in een blad dat massaal onder studenten wordt verspreid. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zeiden ze vroeger.