De Canadese plaats Norwich werd gistermiddag plotseling getroffen door een wind­hoos, die veel bomen velde en huizen beschadigde. Andere plaatsen in Michigan en South Dakota (VS) hadden de laatste dagen eveneens te lijden onder het geweld van de natuur. De regen, waarnaar reeds werd wordt uitgezien, bleef uit.

Donkere draaiende wolken en het geluid van voorbijrazende treinen voorspelden weinig goeds voor Norwich, een dorp in Ontario tussen de Grote Meren. Kort daarop brak het geweld los. Bomen werden ontworteld of knapten af als lucifers. Stukken daken vlogen door de lucht.
De tornado richtte verwoestingen aan in een strook ter breedte van ongeveer een halve kilo­me­ter. Vreemd genoeg gebeurde het meermalen dat bomen in een achter­tuin afbraken, maar het huis daarbij geen schade opliep.

De dakbedekking van de Gereformeerde Gemeente werd beschadigd. De daarbij staande Rehobothschool verloor een gedeelte van het dak. Het werd opgeschoven en weer neer­gekwakt. Drie lokalen werden zwaar bescha­digd. Had de tornado een uur eerder toege­slagen, dan was het een ware ramp geweest, omdat de kinderen toen nog op school waren. Ds.Spaans merkte op: “Wat is de Heere nog barmhartig geweest!”

Er waren slechts een paar lichtgewonden. Opvallend was het gedrag van dieren kort voor de ‘twister’. Honden jankten reeds uren voor die tijd. Eekhoorns hadden de bomen verla­ten en dicht bij de huizen bescherming gezocht.
De laatste weken werden verscheidene andere plaatsen in Ontario door windhozen getrof­fen. In South Dakota (VS) bleef van een dorpje slechts één huis overeind.