De Poolse regering besprak in juni de mogelijkheid voor het stationeren van Amerikaanse legermagazijnen op Pools grondgebied. Minister van defensie, Tomasz Simoniak, had tijdens zijn bezoek aan Washington in mei de verzekering ontvangen dat een besluit over de levering van de magazijnen binnenkort zou worden genomen.

We bespreken momenteel het vooruitzicht met de Amerikanen, liet het ministerie weten. “Het onderwerp werd besproken tijdens mijn recente bijeenkomst in Washington met de Amerikaanse minister van defensie, Ashton Carter”, vertelde Simoniak het Poolse pers agentschap. Tomasz Simoniak zei verder dat deze stap de aanwezigheid van de Verenigde Staten in Polen de regio zou versterken.

“Het is al lange tijd onze wens maximale Amerikaanse militaire aanwezigheid in Polen te hebben en de gehele oosterse flank van de NAVO”‘, zei de Poolse minister. “De Verenigde Staten werken aan een heel pakket van maatregelen, vooral op het gebied van het stationeren van zware wapens in Polen en andere landen. De Verenigde Staten hebben dit al gedaan in Europa, bijvoorbeeld in Noorwegen. Het verplaatsen van de soldaten is geen probleem, maar je zult zware wapens moeten hebben gestationeerd in potentieel gevaarlijke gebieden. Tijdens onze gesprekken in Washington vorige maand, kreeg ik de verzekering dat een besluit over het stationeren van de Amerikaanse militaire magazijnen binnenkort zou worden genomen”, zegt Tomasz Simoniak.

Het opvoeren van de militaire dreiging aan de oostgrens van de Russische Federatie door de Verenigde Staten en haar Europese bondgenoten staat in schril contrast het met de houding die Rusland heeft in deze kwestie. President Poetin is voortdurend bereid de dialoog aan te gaan en te zoeken naar oplossingen voor dit netelige probleem. De oorlogszuchtige Amerikanen en hun Europese knechten willen echter van geen oplossing weten en komen niet verder dan het opleggen van sancties en het opvoeren van militaire dreiging. Dat zij hiermee een zoveelste oorlog in Europa riskeren schijnt hen niet te deren. Het is te hopen dat de Europese regeringsleiders tijdig tot bezinning komen en zich niet laten meesleuren in een totaal kunstmatig gecreëerde oorlog door de Amerikaanse wapenlobbyisten die miljoenen onschuldige Europese doden tot gevolg zal hebben.

Bron: www.globalresearch.ca
Vertaalde versie van dit artikel overgenomen van: gewoon-nieuws.nl