Het brede kerkelijke protest tegen de geplande bouw van een Dracula park in Roemenië heeft succes gehad. Nadat diverse kerken in Zevenburgen tegen het project hebben gedemonstreerd, hebben de geldschieters van het Dracula park zich teruggetrokken.Een van de financiers van het park is het Amerikaanse Coca Cola concern. Daarmee is het zeer de vraag of het project nog financieel haalbaar is. Slechts een vierde van het benodigde geld is pas opgebracht.
Dit meldt het Roemeense tijdschrift ‘Religieus Leven’.

De Roemeense kerken hebben zich fel verzet tegen de bouw van het Dracula Park in Sighisoara (Duits: Schässburg). Het 120 hectare grote terrein met het park moet pal naast de stad verrijzen.
Zij menen dat door de bouw van het park de interesse en fascinatie voor het occulte aangewakkerd wordt. Door de entertainment met horror, occultisme en vampirisme worden christelijke waarden op het spel gezet. Het Roemeense woord Dracul betekent ‘de duivel’.

Het toerisme zal ongetwijfeld profiteren van de aanleg van het Dracula Park, maar bij historici stoot het project eveneens op weerstand. Graaf Dracula is geen historische Roemeense persoonlijkheid, maar een fantasieproduct van de Ierse schrijver Bram Stoker (1847-1912), die in zijn romans allerlei legendes over vampieren verspreidde. Vampirisme groeide in de zeventiende eeuw in een korte periode uit tot ware massahysterie.
Vampirisme bestaat nog steeds. Sommigen menen zich te kunnen veranderen in een bloedzuigende vampier.